Sund Kost >> Sunde Måltider

Den Ernæringsmæssige Fakta for 5 Ounces Øje Runde Bøf

Skrevet af Kevin Jernbane; Opdateret December 19, 2018

Lårtunge bøf er en cirkulær nedskæring af oksekød, der kommer fra de bageste område af en ko. Fordi det har tendens til at være hårdere end andre nedskæringer, er det ofte bliver hakkede op til gryderetter eller marinerede og braiseret. Lårtunge er et godt valg, hvis du ønsker at holde dit fedt indtag ned. Mayo Clinic bemærker, at det er ekstra magert. Bortset fra den usle, 5 ounces lårtunge har flere næringsstoffer.

Makronæringsstoffer

Makronæringsstoffer består af protein, kulhydrater og fedt. Lårtunge indeholder kun to af disse. En 5-ounce servering har 41 gram protein, 7 gram fedt og 0 gram kulhydrater. Protein er nødvendig for celle regenerering og muskel vækst. Fedt virker som isolering i kroppen, og det er også nødvendigt for energi og sund hud. Det anbefalede daglige indtag af protein er 46 gram for kvinder 19 og ældre, og 56 gram for mænd i samme aldersgruppe. To gram af det samlede fedt er mættet. Denne type af fedt øger kolesteroltallet og øger risikoen for hjertesygdom. American Heart Association anbefaler, at du holder dit daglige indtag af mættet fedt på mere end 7 procent af den samlede kalorier.

Kolesterol

Kolesterol er høj i dyrenes kød, og lårtunge er ingen undtagelse. Fem ounces indeholder 108 mg. Det samlede anbefalede indtag for en hel dag er 300 mg. Som mættet fedt, indtager store mængder af kolesterol vil øge din risiko for hjertesygdom. At tilføje smør til kød vil øge kolesterol og mættet fedt indhold.

Jern

Jern hjælper med produktionen af myoglobin og hæmoglobin, som igen, transportere ilt til musklerne, og resten af kroppen. Lårtunge steak har en moderat mængde af dette mineral. En 5-ounce servering indeholder cirka 3.3 mg, som er 19 procent af den anbefalede daglige værdi. At have en spinat salat med din runde bøf vil øge mængden af jern i dit måltid.

B-Vitaminer

Lårtunge er rig på B-vitamin indhold. Fem ounces indeholder 38 procent af den anbefalede daglige indtag af B-12, 36 procent af niacin, 27 procent af B-6 og 13 procent af riboflavin. B-vitaminer er vandopløselige, og de er ansvarlige for dannelse af røde blodlegemer, energi-og nervesystemets funktion. Ærter vil gøre en god side parabol til lårtunge, fordi de også indeholder en høj mængde af B-vitaminer.

Selen

Selen er et spor element, der spiller en rolle i immunsystemet funktion, og det er også en antioxidant. Lårtunge har en høj mængde af dette stof. Fem ounces indeholder lidt over 42 mikrogram, hvilket er 60 procent af den anbefalede daglige indtagelse. Ifølge University of Maryland Medical Center, der kombinerer selen med E-vitamin vil øge antioxidant effekt. En spinat salat ville være et godt supplement til et måltid lavet med lårtunge, fordi det indeholder vitamin E.

Zink

Zink er almindeligt taget i supplement form til at afværge forkølelser. Bortset fra sin immunitet-øge effekt, det virker også til at nedbryde kulhydrater til energi og helbrede sår. Lårtunge har 46 procent af den anbefalede daglige indtag per 5-ounce servering. Spise baked beans som en side parabol med eye of round vil øge zink indholdet af din mad.

Fosfor

Fosfor er et mineral, der virker med B-vitaminer til at bryde ned makronæringsstoffer for energi. Det spiller også en rolle i celler og væv reparation og hjerte rytme. Fem ounces eye of round indeholder ca 256 mg, hvilket er 26 procent af den anbefalede daglige værdi. Drikke et glas mælk til maden, vil give dig ekstra phosphor og B-vitaminer.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

ADVERT

Mest populære