Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring Værdi af Rutabagas

Skrevet af Kevin Jernbane; Opdateret juli 20, 2017

Rodfrugter har grønne blomstrende toppe og rødder, der vokser til forskellige størrelser i jorden. Rutabagas falder ind under denne kategori, og de ligner roer. Disse runde efterkommere af cruciferae familien fungerer godt, enten alene eller som ingredienser i retterne. Indhold af næringsstoffer rutabagas gør dem en værdig tilføjelse til din kost plan. De er ikke kun lav på fedt, men de indeholder flere vitaminer og mineraler.

Makronæringsstoffer

Rutabagas har en lav mængde af kulhydrater, proteiner og fedt, der gør op makronæringsstoffer. En 100-grams portion kogte kålroe indeholder 1.3 gram protein, lige under 9 gram kulhydrat og ca .5 gram fedt. De er også kolesterol gratis. Hvis du ønsker at øge proteinindholdet, parre kålroe med en kylling, bryst, mager bøf eller anden form for fisk. For at øge carb indholdet af dit måltid, tilsæt bønner, eller har en side af brune ris eller quinoa.

Fiber

Rutabagas har en moderat mængde af kostfibre. En 100-grams portion indeholder omkring 2 gram. Fiber i kosten spiller mange gavnlige roller. Det hjælper fylde dig op, der fremmer vægttab; det holder blodsukkeret stabilt, og det hjælper også med at reducere højt kolesteroltal. Det anbefalede daglige indtag af fiber, der er et minimum af 20 gram for kvinder og 30 gram for mænd. Der bønner eller byg som en side parabol med rutabagas vil øge fiber indhold af dit måltid.

C-Vitamin

C-Vitamin findes i rigelige mængder i citrusfrugter og en række grøntsager. Kroppen er afhængig af dette vitamin for sårheling, bindevæv styrke og immunforsvar. Rutabagas indeholder omkring 19 mg C-vitamin per 100 gram servering. Kvinder over 18 år bør få mindst 75 mg om dagen, mens mænd i denne aldersgruppe bør få mindst 90 mg. Parring rutabagas med broccoli, blomkål eller rosenkål vil øge C-vitamin indhold af dit måltid.

Vitamin A

A-Vitamin er en antioxidant, vitamin, der almindeligvis findes i frugter og grøntsager med en orange eller gul farve. Kødet af rutabagas er gul, hvilket indikerer, at de har en moderat mængde vitamin A. Antioxidanter hjælpe med at dræbe frie radikaler og forebygge udbrud af sygdommen. A-Vitamin hjælper også med hvide blodlegemer dannelse og knogle vækst. En 100-grams servering af rutabagas indeholder 561 internationale enheder. Kvinder over 19 år gamle, bør få mindst 2,310 internationale enheder om dagen, og mænd i samme aldersgruppe bør få mindst 3.000. Tilføjelse af dampede gulerødder til et måltid sammen rutabagas vil øge vitamin A indhold af måltidet.

Kalium

Kalium er en vigtig elektrolyt mineral brug for sammentrækning af glatte muskler, og det fremmer også ordentlig hjerte funktion. Voksne over alder af 19 bør stræbe efter mindst 4,700 milligram om dagen. En 100-grams servering af rutabagas giver dig 326 af dem milligram. Ved at spise laks eller torsk med rutabagas, vil du øge kalium indholdet af din mad.

Jern

Jern er afgørende for produktionen af hæmoglobin og myoglobin, som transporterer ilt til alle dele af kroppen. Det hjælper også med temperaturregulering og kognitiv funktion. Grøntsager er ikke kendt for deres høje jernindhold, men rutabagas er undtagelser. En 100-grams portion indeholder 53 mg. Den anbefalede daglige indtagelse af dette mineral er 8 mg for mænd i alderen 19 og op, og kvinder 51 år og op. Kvinder fra 19 til 50, men bør få 18 mg i døgnet. Parring rutabagas med enhver form for animalsk kød vil øge strygejern indhold af måltidet.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære