Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring Spirede Kikærter

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret November 28, 2018

Spiret kikærter, også kendt som spirede garbanzo bønner, er en næringsrig ingrediens i supper, salater og snacks. De har en frisk og let smag med en antydning af jordnærhed, der går godt med stærkt krydret mad. Køb spirede kikærter fra nogle naturlige købmænd. Eller lave dine egne ved at lægge tørre kikærter i vand i 24 timer og sætte dem i et solrigt sted i tre til fire dage. En servering af spirede kikærter er omkring 3,5 ounce.

Kalorier

I en enkelt servering af spirede kikærter, du indtager omkring 160 kalorier -- 8 procent af den anbefalede daglige indtag, eller DRI, på 2.000 kalorier. Ved 160 kalorier per portion, spirede kikærter er relativt kost-venligt. Til også at omfatte spirede kikærter i din kost på et lavere kalorieindhold omkostninger, halve eller kvarte portionsstørrelse og nyde dem som pynt frem for at fokusere på et måltid.

Kulhydrater og Fiber

Spiret kikærter er rige på kulhydrater og kostfibre, som begge vil forlænge fornemmelse af mæthed efter et måltid. En portion indeholder omkring 24 gram kulhydrater, hvilket er 11 procent af en gennemsnitlig 225 gram DRI. Det indeholder også 3 gram kostfibre, eller 11 procent af en 28-gram DRI. Spise DRI af kostfibre, der holder din mave-tarmkanalen sund, fremmer hjerte sundhed og hjælper med at forhindre forstoppelse.

Protein og Fedt

En primær fordel af forbruge spirede kikærter, er deres høje indhold af protein og et lavt niveau af fedt. Dette gør dem til en ideel kød erstatning for vegetarer og personer der ønsker at gøre deres kost sundere. I en portion af spirede kikærter, du indtage 10 gram protein, eller 20 procent af en gennemsnitlig 50-gram DRI. Indholdet af fedt er kun 4 gram, svarende til 3 procent af en sund DRI. Kun 1 gram fedt i en portion af spirede kikærter er mættet.

Vitaminer og Mineraler

Spiret kikærter er rig på vitaminer og mineraler, hvilket giver en betydelig mængde af næringsstoffer med hver portion. En servering af spirede kikærter indeholder 105 mg calcium, 115 milligram magnesium, 366 milligram fosfor, 875 mg kalium, 557 micromilligrams af folat og 67 internationale enheder af vitamin A. Det indeholder også små mængder af jern, natrium, C-vitamin, thiamin, niacin, vitamin B-6 og vitamin K. Kogende de spirede kikærter vil udvaskes nogle af næringsstoffer i vandet, hvilket reducerer deres ernæringsmæssige værdi. For bedst bevarelse af næringsstoffer, damp dem.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære