Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring i Sauterede Aubergine

Aubergine er fuld af gavnlige fibre og næringsstoffer, men har ikke mange kalorier. Cook aubergine, før du spiser det, da det har en bitter smag, når den spises rå. Sautering aubergine er en hurtig måde til at opvarme den vegetabilske og giver dig mulighed for at kaste ekstra grøntsager i blanding. Hvis du gerne sauter din aubergine, minimere mængden af olie, du bruger til at undgå at indtage for meget fedt og for mange kalorier.

Kalorier

En 1/2-cup eller 4-ounce servering af varm aubergine tilbyder omkring 40 kalorier, det AMERIKANSKE Department of Agriculture National Nutrient Database for Standard Reference rapporter. Sautering aubergine i 1 tsk olie fordobler mængden af kalorier. For at holde din aubergine lav i kalorier, sauter det i en nonstick gryde. Dette giver dig mulighed for at reducere mængden af olie, du bruger i halve og stadig lave mad aubergine uden at bekymre sig om at stikke. Eller sauter aubergine med nonstick madlavning spray i stedet for olie. Disse sprays indeholder kun en spore mængden af kalorier per portion, versus 40 kalorier fra 1 teskefuld olie.

Kulhydrater og Protein

Aubergine indeholder 9 gram kulhydrat og 1 gram protein per 1/2-cup del. Begge disse makronæringsstoffer giver 4 kalorier per gram, hvilket svarer til 36 kalorier fra kulhydrater og 4 kalorier fra protein. Kulhydrater nedbryde til glukose under fordøjelsen. Glukose er den primære føde for hver celle. Mellem 45 og 65 procent af dine kalorier skal komme fra kulhydrater, Mayo Clinic forklarer. Baseret på en 2,000 kalorie diæt, er du nødt til 225 325 gram kulhydrat hver dag. Protein er en vigtig del af væv, herunder muskelvæv. Du skal 50 til 175 gram protein hver dag for en 2,000 kalorie diæt. At tilføje olie til din saute pande ændrer ikke kulhydrat eller protein indhold, da olier giver strengt fedt.

Fedt

Aubergine er næsten fedtfri, der giver ca .25 gram for hver 1/2-cup del. Du har brug for fedt i din kost for energi, produktion af visse hormoner og absorption af fedtopløselige vitaminer. Fedt indeholder mere end dobbelt så mange kalorier for kulhydrater og protein, og har 9 kalorier per gram. For en 2,000 kalorie diæt, er du nødt mellem 44 og 78 gram fedt hver dag. Sautering aubergine i 1 tsk olie, der giver en ekstra 4.5 gram fedt eller 40 kalorier fra fedt. Nogle fedtstoffer er bedre for dig end andre. Sauter din aubergine i olivenolie, der er rig på monoumættede fedtstoffer, eller MUFAs. Denne type fedt er hjerte-sunde og kan hjælpe med at stabilisere dit kolesteroltal og blodtryk, rapporter University of Michigan Health System. For den samme mængde kalorier, du kan også bruge soja eller raps olie, som begge er rige på gode fedtstoffer. Undgå sautering i smør, som indeholder skadeligt indhold af mættet fedt, der kan hæve dit kolesterol, når du spiser for meget.

Kalium

Aubergine er rig på mineralet kalium, som byder på mere end 140 mg per 1/2-cup del. Som en sund voksen, du har brug for 4,700 milligram af kalium i din kost. Du har brug for kalium, for at hjælpe balance væske i din krop. Korrekt væske balance er afgørende for at tillade nerver og celler til at kommunikere med hinanden. Denne funktion gør dit hjerte slå, og hjælper musklerne.

Fiber

Aubergine er næsten 3 g fiber pr 1/2-cup, der tjener. Den hårde ydre hud giver uopløselige fibre, som skubber affald og lindrer forstoppelse. Uopløselige fibre er en vigtig del af en sund tarm, så undgår peeling aubergine, før sautering. Den bløde indvendige del af aubergine tilbyder opløselige fibre. Denne fiber tiltrækker vand i din tarm, som hæmmer fordøjelsen. Opløselige fibre er især en fordel i at opretholde sunde blod-glukose og kolesterol niveauer. Til støtte for disse ydelser, kvinder har brug for 21 til 25 gram fibre hver dag. Mænd kræver 28 til 34 gram, siger Mayo Clinic.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære