Sund Kost >> Kost

Ernæring Krav til Børn i skolealderen

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D.; Opdateret 07 December, 2018

Hjælper din skole-alder barn spiser en sund kost, kan øge sin vækst og optimere sin udvikling. Centers for Disease Control og Forebyggelse rapporter par børn i USA forbruge nok nærende fødevarer, såsom frugt, grøntsager og hele korn eller begrænse næringsfattige billetpris, som kan føre til fejlernæring, fedme eller begge dele. Underernæring hos børn kan resultere i svært ved at lære, dårlig vækst, træthed, svimmelhed, svaghed, en lav kropsvægt og rådnende tænder.

Kalorier

Antallet af kalorier til et skolesøgende barn har brug for hver dag, afhænger af hans alder, køn og aktivitets niveau. Dit barns børnelæge vil gøre sikker på, at hans vægt er i et sundt område, og han er voksende i et ensartet tempo. Ifølge American Heart Association, kalorie behov for piger i alderen 4 til 18 spænder fra 1.200 til 1.800 per dag, mens drenge typisk kræver 1,400 til 2.200 per dag. Disse behov gradvis stigning fra lavere til det højere, som børn vokse og udvikle sig. Ideelt set, de fleste af disse kalorier vil stamme fra et nærende fødevarer.

Protein

Protein er vigtigt for vækst, styrke og muskel vedligeholdelse i skolealderen. De fleste børn får nok protein, ifølge de Cleveland Clinic, og mere er unødvendige og potentielt risikabel. Børn i alderen 4 til 9 nødt 19 gram protein per dag. Dette stiger til 34 gram fra alderen 9 til 13. For teenagere i alderen 14 til 18, piger typisk har brug for 46 gram protein dagligt, der henviser til, at drenge i denne alder har brug for 52 gram dagligt. Høj-protein fødevarer omfatter magert rødt kød, kylling, kalkun, fisk og skaldyr, æg, mejeriprodukter, jordnøddesmør, soja produkter, bælgfrugter, nødder og frø.

Kulhydrater

Kulhydrater er den vigtigste kilde til energi for børn i skolealderen. Den anbefalede daglige dosis for kulhydrater er 130 gram kulhydrater for børn i alle aldre, i henhold til de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne. Denne mængde giver nok kulhydrater som brændstof hjernen med tilstrækkelige mængder af glucose. Valg af kulhydrat kilder som hele korn, mejeriprodukter, frugter, grøntsager og bælgfrugter mere end raffinerede kornprodukter og tilsat sukker vil bidrage til at øge næring af dit barns kost.

Fedt

Fedt, især omega-3 fedtsyrer, som er vigtige for dit barns kognitive udvikling. American Heart Association anbefaler, at børn i skolealderen og teens få 25 til 35 procent af deres kalorier fra fedt-især mono - og flerumættede fedtstoffer. Kilder af disse sunde fedtstoffer inkluderer vegetabilske olier, avocado, jordnøddesmør, hummus, nødder og frø. Fødevarer med højt indhold af omega-3 fedtsyrer omfatter renset fiskeolie, rapsolie, valnød olie, valnødder, sojabønner, soja olie, alge-olie, hørfrø, hørfrøolie og græskar frø.

Vitaminer og Mineraler

Dit barns børnelæge kan anbefaler han at tage en multivitamintilskud, der indeholder vigtige vitaminer og mineraler, især hvis din skole-alder barn er en picky æder. Vigtige næringsstoffer for børn i skolealderen omfatter calcium, der findes i mejeriprodukter og mejeri-fri calcium-berigede drikkevarer, jern i kød og jern-beriget korn, A-vitamin findes i frugt, grøntsager og mejeriprodukter, D-vitamin i fisk og mejeriprodukter og jod, som er rig på fisk og skaldyr, mejeriprodukter, berigede korn og iodized salt. Se efter barn multivitaminer, der indeholder disse vigtige næringsstoffer, og altid få orden fra dit barns børnelæge, før du tilbyder dit barn et supplement.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære