Sund Kost >> Ernæring

Ernæring af Ren ahornsirup vs Honning

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret November 21, 2018

Ren ahornsirup og honning er ofte mærket som sunde og naturlige sødestoffer-ofte som et alternativ til sukker eller sukker erstatninger. I modsætning til hvad nogle tror, der er et par ligheder mellem ren ahornsirup og honning. Ernæringsmæssigt, de varierer meget i kalorier, kulhydrater, vitaminer og mineraler.

Kalorier

Honning og ahornsirup er de mest ligner i kalorie indhold. Ren ahornsirup indeholder 52 kalorier per spiseskefuld. 1 spiseskefuld servering af honning indeholder 64 kalorier. Tallene er de samme i små mængder -- ekstrapolere, at til 1 kop til bagning, dog, og ren ahornsirup indeholder 819 kalorier i forhold til honning er 1,031 kalorier.

Kulhydrater

En spiseskefuld af ren ahornsirup indeholder ca 14 gram kulhydrater. Af dem, 12 gram er fra sukker. Disse sukkerstoffer, primært fra saccharose, som er en kompleks sukker, som din krop nedbrydes til simple sukkerarter, fruktose og glukose i en en-til-en forhold. Hver spiseskefuld af honning indeholder 17 gram kulhydrater, 17 er fra sukker. Disse sukkerarter, er for det meste fra fruktose, med en smule fra glucose og endnu mindre fra saccharose. Mellem de to, ahornsirup er sundere-det er generelt mindre sukker, og mere vigtigere, mindre fructose. En kost med højt fruktose er skadeligt for hjertet og leveren sundhed.

Fedt

Fat i en spiseskefuld af ren ahornsirup er 0,1 gram, med små mængder af mættede, monoumættede og flerumættede fedtstoffer. Honning indeholder ikke fedt, og derfor indeholder ingen af de tre underkategorier af fedt.

Vitaminer og Mineraler

Vitamin indhold af honning er noget højere end for ahornsirup, selvom både fødevarer giver kun små mængder af vitaminer og mineraler. Honning fungerer som en meget beskeden kilde til vitamin B-6 og C-vitamin -- maple syrup indeholder ingen af disse. Honning indeholder også mere end tre gange det beløb af riboflavin end ahornsirup. Ahornsirup, på den anden side, indeholder flere mineraler end honning. Det giver meget mere jern, calcium, zink, mangan og kalium. Ahornsirup også indeholder mere natrium end honning. Honning indeholder fluor -- gavn for tandsundhed -- henviser til, at ahornsirup ikke.

Brug i Madlavning

Både honning og ren ahornsirup har fordele og ulemper for madlavning. Spiseskefuld pr spiseskefuld honning er sødere end sukker, så er du muligvis nødt til at reducere det beløb, du bruger, hvis du erstatter det i stedet for ahornsirup. På den anden side, ahorn sirup har en tendens til at have en stærk maple smag. Hvis du bruger det i stedet for sukker eller sirup, forvente at opleve nogle ændringer i smagen af din mad. Men både fødevarer fungerer godt til at forsøde korn, bagværk, granola, müsli og meget mere.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære