Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring af Pan-Stegt Laks

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret November 27, 2018

Amerikanerne bør tilstræbe at indtage mellem 8 og 12 ounces fisk hver uge, ifølge USDA kostråd. Omega-3 fedtsyrer i fisk og skaldyr støtte sunde hjerte funktion, og hjælpe med at reducere din risiko for hjerte-kar-sygdom. Laks er et ideelt valg, da den er let tilgængelig og lækker rige. Kødet er fedtet og pan-stege hurtigt til en velsmagende og nærende måltid.

Pan-Ristning Laks

De ingredienser, du bruger, når pan-ristning laks vil påvirke dens nøjagtige ernæringsmæssige profil. En nem opskrift på pan-stegt laks bruger et 3-ounce filet og en knivspids stødt sort peber. En nonstick stegepande eliminerer behovet for olie, som tilføjer unødvendige kalorier og fedt, at din laks. Hvis du bruger andre ingredienser, kalorier, fedt, protein og kulhydrater, vil variere. Tilføj de ernæringsmæssige oplysninger af hver ingrediens til at beregne næringsstoffer i din opskrift.

Kalorier

Laks er fedtet, hvilket resulterer i højere kalorieindhold end andre fisk som tilapia. En 3-ounce servering af pan-stegt laks indeholder 121 kalorier, hvilket er lidt over 40 kalorier per ounce. Hvis du bruger olivenolie, kalorie tæller spring til omkring 180 kalorier per portion. Tilapia, ved sammenligning, indeholder omkring 78 kalorier per 3-ounce servering, når der tilberedes uden olie.

Kulhydrater og Protein

En servering af pan-stegt laks ikke indeholder kulhydrater, hvilket gør det tilbud til folk på en low-carb diæt. Laks er en glimrende kilde til protein, der leverer 16.8 gram per 3-ounce servering. Den gennemsnitlige daglige anbefalede indtag af protein er 46 gram for en sund voksen kvinde og 56 gram for en mand. En enkelt servering af pan-stegt laks giver en kvinde med omkring 35 procent af hendes daglige krav, og en mand med omkring 30 procent.

Fedt

Fedt indholdet af laks er højere end i andre typer af fisk. En 3-ounce servering af pan-stegt laks indeholder 5.3 gram fedt, 0.8, som er mættet. De fleste af fedt indholdet kommer fra 1,7 g enkeltumættet fedt og 2,1 g polyumættede fedt. I modsætning til mættet fedt, disse hjerte-sunde fedtstoffer må ikke øge din risiko for hjerte-kar-sygdom med et moderat forbrug. En 3-ounce servering af tilapia indeholder ca 2.6 gram fedt, ved en sammenligning.

Kolesterol

Laks indeholder et gennemsnit mængden af kolesterol sammenlignet med fisk som tilapia. En 3-ounce servering indeholder 47 mg, hvilket er lidt over 23 procent af den daglige anbefalede indtag på 200 mg for en sund voksen.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære