Sund Kost >> Kost

Ernæring i Pani Puri

Skrevet af Serena Stilarter; Opdateret 17 December 2018

Pani puri, også kendt som golgappa, gup chup eller andre regionale navne, er en stegt street food. Traditionelt, du spiser pani puris i et enkelt bid, som gør den vifte af varianter at kombinere i din mund, når du tygger. Pani puris er lavet af dybt-stegning fyld, usyrede fladbrød. Løg, kartofler, tamarind, salt og kikærter blandet med en bred vifte af krydderier er almindelige ingredienser til fyldet. En portion er fem pani puris.

Kalorier

En servering af pani puris normalt vejer 2.5 ounce. I en 2,5 ounce servering af pani puris, du indtager omkring 100 kalorier. Det er 5 procent af en typisk til 2.000 kalorier dagligt værdi, eller DV. Fladbrød dejen, olie og kartofler i fyldet tegner sig for de fleste af de kalorier. Fjerne kartofler fra indgivelsen reducerer antallet af kalorier til omkring 80 per portion.

Fedt, Kolesterol og Natrium

Hver 2.5-ounce hjælpe af pani puris har omkring 4 gram fedt, for det meste fra stegning olie. Af fedt, 2 gram er mættet. Du spiser 6 procent af en 65 gram fedt DV og 10 procent af en 20-gram mættet fedt DV med hver portion. Reducere fat ville kræve at fjerne den olie, der er afgørende for madlavning pani puris. Du forbruger også 210 mg natrium med en portion af pani puris. En sund natrium DV er 2,400 milligram 2.5 ounces pani puris har 9 procent af det. At fjerne salt fra den fylder næsten skærer natrium indhold i halve. Der er ingen kolesterol i pani puris.

Protein, Kulhydrater og Fibre

En 2.5-ounce servering af pani puris har 2 gram protein, eller 4 procent af 50 gram protein DV. Tilføjelse af jorden kylling øger protein af 12 gram og tilføje peanut smør stiger det med 7 gram. Kulhydrat-indholdet af hver servering er 18 gram, for det meste fra fladbrød. En DV-300 gram kulhydrat, du spiser 6 procent af det, der hver hjælper. Du får også 1 gram, eller 4 procent af en 25 gram DV, fiber.

Vitaminer og Mineraler

2,5 ounce hjælpe af pani puris har 1 milligram jern, eller 5 procent af en 18-mg DV. Jern er afgørende for at holde blodet iltet. Du bruger også små mængder af magnesium, mangan, kalium, folat, zink og vitamin A, B-6, B-12, C og D med hver servering af pani puris.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

ADVERT

Mest populære