Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring Fakta til Maple Glaseret Laks

At spise en eller to portioner af fisk hver uge kan reducere din risiko for at dø af et hjerteanfald, ifølge en artikel offentliggjort på MayoClinic.com. Artiklen anbefaler også, laks som en af de bedste fisk for at tilføje til din kost. Laks er fugtig, fedtet kød, der virker med de fleste madlavning metoder. En maple glasur tilføjer en let sødme til den rige smag af fisk, forbedre smag og skabe en tiltalende hovedret.

Ingredienser og portionsstørrelse

En maple glasur for laks typisk består af ren ahorn sirup, soja sauce, frisk hvidløg og friskkværnet peber. Brug lav-natrium soja sauce og må ikke tilsættes salt til at holde natrium indhold rimelig. Damp eller olie-gratis bagning er de sundeste metoder til at lave mad maple-glaseret laks. Støvregn glasur over den laks, før det kokke til en karamelliseret effekt, eller børst det af på efter en saucier skål. En portion er 3 ounces laks med en lys belægning af ahorn glasur.

Kalorier

En gennemsnitlig voksen skal spise omkring 2.000 kalorier om dagen for at opretholde en sund vægt. En servering af maple-glaseret laks indeholder omkring 9 procent af et gennemsnitligt forbrug på 179 kalorier. Omkring en tredjedel af de kalorier, er fra ahorn sirup og resten fra laks. For at reducere dette antal, skal du bruge sukker-lav-kalorie ahornsirup, som typisk er omkring otte kalorier per spiseskefuld.

Kulhydrater

En enkelt servering af maple-glaseret laks har 13 gram kulhydrater, hvoraf de fleste er fra ahorn sirup. I gennemsnit kan en voksen, der skal indtage omkring 225 gram kulhydrater om dagen for at opretholde blodsukker og energiniveau. Hvis du er på en lav-carb diæt, en sukker-fri ahornsirup reducerer måltid er kulhydrater til kun 2 gram.

Protein

Hver servering af maple-glaseret laks indeholder 16 gram protein. Til støtte muskel sundhed, en gennemsnitlig voksen kvinde har brug for omkring 46 gram protein dagligt, og en gennemsnitlig voksen mand om 56 gram. Heftig indhold af protein er helt fra den 3 ounce af laks. For at tilføje endnu mere protein til måltidet, par laks med en 3-ounce servering af tofu, som tilføjer om 9 gram protein og kun 80 kalorier. Vælger tofu er sundere end at spise mere laks-du skal begrænse dit forbrug af fisk til 3 ounce dagligt.

Fedt og Kolesterol

Fedt i en portion af maple-glaseret laks er 6 gram, hvoraf ingen er mættet. En sund daglig grænse er omkring 44 gram fedt for en gennemsnitlig voksen. Hver hjælper også indeholder omkring 50 mg kolesterol -- der er 17 procent af et typisk 300-mg grænse. Kolesterol og fedt er primært fra servering af laks med ahornsirup, der bidrager forsvindende små mængder. Reducere mængden af ahornsirup -- eller ved hjælp af en sugar-free sort-nedskæringer fedt med omkring 1 gram.

Vitaminer og Mineraler

De væsentlige vitaminer og mineraler i maple-glaseret laks omfatter 26 mg calcium, 82 milligram magnesium, 250 milligram fosfor, 337 milligram af kalium, 47 mg natrium, 8 mg, niacin, 30 micromilligrams af folat og 116 micromilligrams af vitamin A. Der er også spor af jern, zink, C-vitamin, thiamin, riboflavin, vitamin B-6, B-vitamin-12 og E-vitamin i hver portion. Disse beløb hjælpe dig med at nå sunde daglige anbefalinger i tillæg til en velafbalanceret kost.

Om Forfatteren

Serena Stilarter er en Colorado-baseret forfatter, der har specialiseret sig i sundhed, fitness og mad. Taler tre sprog og arbejder på et fjerde, Styles er at forfølge en Bachelor i Lingvistik og forbereder sig på at rejse verden rundt. Når stilen er ikke at skrive, at hun kan blive fundet vandring, madlavning eller at arbejde som en certificeret kostvejleder.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære