Sund Kost >> Ernæring

Ernæring Oplysninger om, Ristet Broccoli, Gulerødder & Peapods

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret November 21, 2018

At omdanne grøntsager til noget ud over deres daglige liv, alt du skal gøre er at stege dem. Vandet fordamper fra sukker molekyler, der under høj varme af ristning, hvilket øger deres søde smag, mens skabe en smuk brun udvendige. Ristning bevarer også flere næringsstoffer end andre tilberedningsmetoder, der giver dig de fleste af dette næringsstof-tætte trio.

Grundlæggende

Snap ærter og sne ærter, også kaldet sukker ærter og Kinesiske bælg, har spiselige bælge. Peapods at tjene som skaller til grønne ærter er for hård til at spise, medmindre de er høstet, mens anlægget er så ung, at ærterne ikke har modnet. Næringsstoffer for en fjerdedel af en leder af broccoli, to gulerødder og 1 kop spiselige peapods kombineres for at skabe en samlet ernæringsmæssig værdi. Det kan måske lyde som en stor portion, men grøntsager skrumpe lidt under stegning. Selv hvis du spiser halvdelen af det beløb, de er så næringsrig, at du stadig få væsentlig ernæring.

Næringsstof Overblik

Den kombinerede grøntsager har 137 kalorier, 7 gram protein og 10 gram fiber. Den olivenolie, der anvendes til stegning tilføjer en anden 100 til 150 kalorier og 10 til 20 gram fedt, afhængigt af hvor meget der er brugt. Fedt i olivenolie er primært umættede, så de mindsker risikoen for hjertesygdomme ved at sænke kolesterol. Olivenolie er også øger den samlede vitamin E og vitamin K. To gulerødder, 1 kop spiselige-podded ærter og en fjerdedel af en leder af broccoli levere 15 procent af den anbefalede daglige værdi af kalcium og jern, samt mere end 20 procent af kalium og alle B-vitaminer, bortset fra vitamin B-12.

Vitamin A

Vitamin A i broccoli, gulerødder og peapods er i form af fire carotenoider. To af dem, alfa-caroten, og beta-caroten -- omregnes til den form for A-vitamin, der er vigtigt for synet og en sund hud. To andre carotenoider, lutein og zeaxanthin, som er antioxidanter, der beskytter øjne og kan forebygge aldersbetinget macula degeneration. To store gulerødder indeholder en fantastisk 24,057 IUs eller 800 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin A. Broccoli tilføjer 947 IUs og peapods har 685 IUs, hvilket bringer det samlede A-vitamin op til 850 procent af den daglige værdi.

C-Vitamin

C-Vitamin er bedst kendt som en antioxidant, der reducerer inflammation og beskytter cellerne fra skader, der fører til langsigtet sygdomme, såsom hjerte-kar-sygdomme og gigt. Det støtter også immunforsvaret ved at stimulere produktionen af hvide blodlegemer, der angriber bakterier, og det er afgørende for dannelsen af kollagen, der understøtter bindevæv og hud. En fjerdedel af et hoved broccoli giver næsten 150 procent af den anbefalede daglige indtag af c-vitamin Peapods bidrage yderligere 42 procent af den daglige værdi og gulerødder tilsættes 9 procent.

Betjener Forslag

Ristede grøntsager stå alene som en sund side parabol, men de er alsidige nok til at indgå i ethvert måltid. Gøre en frittata til morgenmad ved at blande grøntsager med æg og ost og madlavning dem over svag varme i en stegepande. Kast dem med grønne og dine foretrukne vinaigrette til at gøre en salat. For en hovedret, kombinere ristede grøntsager, ris, Parmesan ost og en støvregn af olivenolie. Opret en gryderet bruger pasta, ristede grøntsager, marinara sauce og mozzarella ost.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære