Sund Kost >> Kost

Information Om Ernæring, Rå Mandler Vs. Brændte Mandler

Skrevet af Jill Corleone, RDN, LD; Opdateret: November 19, 2018

De fleste sundhedsprofessionelle er enige om, at det er bedre at spise mad i sin mest naturlige tilstand, men det kan ikke være helt rigtigt når det kommer til mandler. Ernæringsmæssigt, forskellene mellem rå og ristede mandler er meget små, så de begge gør et godt valg, og du kan have en lettere tid at fordøje de brændt. Så, hvis du er diskuterer, gå med den, du bedst kan lide at tilfredsstille din smag og til fordel for din sundhed.

Kalorie for Kalorie

Mindre end 10, at der er forskel på kalorier mellem rå og ristede mandler. En 1-ounce servering af rå mandler, svarende til 23 kerner, har 164 kalorier, mens 1 gram af tør-ristede mandler, svarende til 22 kerner, har 170 kalorier. Hvis du kan lide den olie-ristede mandler, du er heldig, fordi der er kun 172 kalorier i en 1-ounce, 22-kerne servering. Du behøver dog få en mindre kerne i de ristede versioner med et par flere kalorier, end den rå, men ikke nok til at gøre en betydelig indvirkning på din sult eller kalorie indtag.

Protein, Kulhydrater og Fedt

Uanset om du er forsøger at få mere protein, spise færre kulhydrater eller har bekymringer om fedt i din kost, du behøver ikke at bekymre dig for meget om, hvilken type af mandel gør det bedste valg på din kost plan. En ounce af rå eller ristede mandler er 6 gram protein og 5 til 6 gram kulhydrater. Hvis du forsøger at tilføje mere fiber til din kost, du får lidt mere bang for din sorteper med rå mandler med 4 gram per portion i forhold til 3 gram i brændt sort. Og som man kunne forvente, olie-ristede mandel er den højeste i fedt med 16 gram per ounce, mod 14 gram i rå og 15 gram i tør-ristede.

Rig på E-Vitamin

Mandler er en fremragende kilde til E-vitamin, enten rå eller brændt, møde mere end 30 procent af den daglige værdi. E-Vitamin er bedst kendt for sin antioxidant beføjelser, der beskytter dine celler mod skader fra frie radikaler og reducerer din risiko for hjertesygdomme og kræft. Men E-vitamin også giver dit immunforsvar et boost og kan hjælpe med at forhindre blodpropper. Mens alle mandler er en fremragende kilde til vigtige næringsstoffer, fedt i den olie-ristede mandler kan hjælpe dig med at absorbere mere af fedt-opløselige vitaminer.

Tips til at Tilføje Mandler

Rå eller ristede, hakkede mandler gøre en god snack til at spise mellem måltiderne, og den fiber og protein hjælpe med at holde sulten væk. Du kan også hak mandler og tilføje dem til din hot korn i morgen eller til en salat til frokost for stykket og en nøddeagtig smag. Hakkede mandler også lave en velsmagende belægning til kylling eller fisk. Du kan også tilføje dem strimlet eller skåret til sauterede grønne bønner for en sund og lækker veggie side parabol.

Om Forfatteren

Jill Corleone er en registreret diætist og sundhed coach, som har været at skrive og dele hendes kærlighed til mad, ernæring og sundhed med alle, der vil lytte i næsten 20 år. Hendes arbejde har været omtalt på Huffington Post, Diabetes Self-Management og Arbejder Mor.

ADVERT

Mest populære