Sund Kost >> Kost

Oplysninger om ernæring for en Stor, Mel Blød Burrito Shell

Nød mere for de ingredienser, pakket inde end for sin egen sprøde smag, det er let at overse de burrito shell som en kilde til ernæring. Burrito skaller er mel tortillas, men lad ikke deres enkelhed narre dig. En stor mel tortilla leverer mindst 10 procent af den anbefalede daglige indtagelse af de fleste mineraler og B-vitaminer. Bare se dine samlede saltindtag, fordi det er også høj i natrium.

Grundlæggende

Mel tortillas forblive blød, indtil stegt, overkogt eller lov til at tørre ud fra eksponering til luft. Tortillas er lavet af salt, afkortning og til alle formål mel, men nogle kokke foretrækker at bruge svinefedt og vegetabilske olie, erstatte hvidt mel med hele hvedemel og tilsæt bagepulver.

Makronæringsstoffer

En 12-tommer tortilla lavet af beriget hvidt mel har 352 kalorier og 60 g af det samlede indhold af kulhydrater. Vil du vinde 9 gram protein, hvilket er 17 procent af den anbefalede daglige indtagelse. En tortilla leverer 8 procent af den daglige værdi af kostfibre, primært i form af uopløselige fibre, der holder maden bevæger sig gennem fordøjelseskanalen og forhindrer forstoppelse. Fedt profil af en mel tortilla indeholder 8 gram fedt i alt og ingen kolesterol, og 74 procent af det samlede fedtindhold består af sunde umættede fedtstoffer, der sænker kolesterol.

Folinsyre

Folinsyre, i form af folat, der bruges til at berige fødevarer, er af afgørende betydning for etablering og udvikling af nye celler. Tilstrækkelige mængder af folinsyre før og under graviditeten forebygge misdannelser af hjernen og rygmarven. Du har brug for folinsyre til at producere røde blodlegemer. Folinsyre også fjerner aminosyren homocystein fra dit blod, og som kan holde dit hjerte sundt, fordi store niveauer af homocystein er forbundet med en højere risiko for hjerte-kar-sygdom. En 12-tommer tortilla lavet af beriget mel giver 58 procent af den anbefalede daglige indtagelse af folinsyre.

Jern

Ud over at transporterer ilt fra lungerne gennem kroppen, strygejern skal være til stede for hundredvis af proteiner og enzymer til at fungere korrekt, efter at den Linus Pauling Institute. Nogle jern-afhængige forbindelser producere cellulære energi, mens jern-indeholder enzymer, der virker som antioxidanter og mening, når niveauet af ilt blive for lav. En mel tortilla har 4 milligram jern. Mænd og kvinder har forskellige daglige behov for jern, så det beløb, der svarer til 50 procent af det anbefalede daglige indtag for mænd og 22 procent for kvinder.

Calcium

I tillæg til opbygning af knogler, calcium har andre vigtige roller. Det regulerer muskelsammentrækninger, herunder muskler i hjerte og blodkar. Det er nødvendigt for normal nerve transmission, og det letter kommunikationen mellem cellerne. At få nok calcium i din kost er afgørende for den konstante ombygning og styrkelse af knogler hele livet. Hvis niveauet af calcium er lav, mineral, der er trukket ud af dine knogler til at sikre, at din krop har nok for andre funktioner. En stor mel tortilla leverer 12 procent af det anbefalede daglige indtag af calcium.

Alternativer

At skifte til en majs tortilla fjerner 97 kalorier og 5 gram fedt i alt. En mel tortilla har 803 mg natrium, men hvis du udskifter det med majs tortilla, natrium falder ned på 53 mg. En majs tortilla også leverer den dobbelte mængde af fiber. På den anden side, vil du tabe nogle næringsstoffer. Du får kun en tredjedel af mængden af jern og folinsyre indhold er væsentligt påvirket som følge af tab af beriget mel. En majs tortilla kun har 2 procent af den anbefalede daglige indtagelse af folinsyre.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære