Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring Vejledning til Teriyaki Marineret Kylling

Skrevet af Bethany Fong, R. D.; Opdateret November 21, 2018

Ernæringsmæssigt, teriyaki kylling hits op-og nedture. Det er en god kilde til protein og andre næringsstoffer, men det kan være et højt indhold af fedt og kalorier, afhængigt af, hvordan det er tilberedt. Teriyaki sauce kan også være høj i natrium. Det vigtigste er at spise teriyaki kylling i moderate mængder, forberede det ved hjælp af sund madlavning teknikker og parre det med andre nærende fødevarer.

Kylling

Kylling er en kilde til protein, som kroppen har brug for til at vokse, reparere og vedligeholde væv og styrke immunitet. Kylling er også en god kilde til fosfor, selen, jern, magnesium og B-vitaminer. Føderale retningslinjer anbefaler at spise magre proteiner til at reducere indtaget af kalorier og mættet fedt. At spise for mange kalorier kan føre til vægtøgning og fedme, mens mættet fedt bidrager til højt kolesterol, høje triglycerider og hjertesygdomme.

Vælg kylling bryst over kyllingelår, trommestikker eller lår, fordi de er naturligvis lavere fedt-og kalorieindhold. Fjern alt synligt fedt og hud, før madlavning at gøre kylling endnu slankere. En portion kylling er 3 ounces. En 3-ounce kogt kylling bryst med huden indeholder 166 kalorier, 25 gram protein, 7 gram fedt i alt og 2 gram mættet fedt. Det samme kyllingebryst uden skind 138 kalorier, 26 gram protein, 3 gram af total fedt og 1 gram mættet fedt. En 3-ounce kogte kyllingelår med huden indeholder 196 kalorier, 11 gram fedt i alt og 3 gram mættet fedt. Uden på huden, at det har 159 kalorier, 7 gram fedt i alt og 2 gram mættet fedt.

Teriyaki Sauce

Teriyaki sauce er smagfuld, men høj i natrium. Føderale retningslinjer anbefaler at forbruge mindre end 2.300 mg per dag. Natrium hjælper med at regulere blodtrykket og muskel-og nervefunktion, men for meget natrium kan føre til for højt blodtryk hos visse personer. Det kan også skade mennesker med hjerteproblemer, skrumpelever eller nyresygdom.

At marinere kylling i teriyaki sauce er acceptabelt, men at begrænse dens anvendelse ved bordet som en sauce eller krydderi. Vælge lav-natrium teriyaki sovs, når det er muligt, og forberede hjemmelavet teriyaki sauce med lav-natrium soja sauce. En spiseskefuld af lav-natrium teriyaki sauce har kun 284 mg natrium i forhold til 611 milligram i den almindelige version.

Madlavning

Fjern alt synligt fedt og skind fra kylling, før madlavning. Selv hvis du køber ben kød i stedet for bryst, kød, ved at fjerne fedt og hud, du vil spare dig selv en masse kalorier og fedt. Cook teriyaki kylling uden brug af olie ved at grille eller bage det. Hvis du sauter eller stir-fry, bruger en non-stick pande for at minimere mængden af olie, der er nødvendige for at forhindre, at kyllingen fra stikning til pan.

Bindingerne

Parret teriyaki kylling med andre nærende fødevarer. Choosemyplate.gov siger en afbalanceret og sund pladen er 25 procent kød eller protein, 25% korn og 50 procent frugt og grøntsager. Vælge fuldkorn, når det er muligt som brune ris og hele hvede pasta. Hvis du bestiller en teriyaki kylling sandwich eller burger spørg for hele korn eller hel-hvede-brød.

Om Forfatteren

Bethany Fong er en registreret diætist og chef fra Honolulu. Hun har produceret en række sundhedspædagogiske materialer og arbejdet i wellness-industrier som klinisk diætetik, food service forvaltning og offentlig sundhed.

ADVERT

Mest populære