Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring i Glaserede Gulerødder

En opskrift på glaserede gulerødder forstærker den naturlige sødme af kogte gulerødder. Nogle børn, der nægter at spise deres grøntsager kan blive enige om at spise glaserede gulerødder. Du kan tjene disse gulerødder som en side parabol med oksekød eller kylling. Glaserede gulerødder opskrifter normalt indeholde sukker eller honning og nogle krydderier. De ernæringsmæssige oplysninger, glaserede gulerødder, varierer, afhængigt af den nøjagtige opskrift du bruger.

Opskrift

En typisk glaserede gulerødder opskrift indeholder 1 kilo baby gulerødder, 1 spiseskefuld smør eller margarine 1 spsk pakket brun sukker, et strejf af salt og sort peber efter smag. Frisk eller tørret timian og frisk italiensk persille er valgfri. Du kan erstatte honning eller hvidt sukker, til det brune sukker, uden at det påvirker de ernæringsmæssige indhold af opskriften. En tjener er en fjerdedel af hele opskriften.

Ernæringsmæssige Overblik

Hver servering af glaserede gulerødder indeholder 83 kalorier. Det har 1 gram protein eller 4 procent af den daglige anbefalede indtag for en person på en 2,000 kalorie diæt. Det er 14 gram total kulhydrater, eller 5% af det daglige indtag, og 3 gram fedt i alt, eller 5 procent af den daglige anbefaling. Glaserede gulerødder indeholder 2 gram mættet fedt, eller 10 procent af den anbefalede daglige indtag, 8 mg kolesterol og 111 mg natrium.

Kostfibre

Hver servering af glaserede gulerødder giver 2 g kostfiber, eller 8 procent af den anbefalede daglige indtag. Kostfibre sænker niveauet af kolesterol i blodet og kan reducere din risiko for hjertesygdomme. Fiber hjælper med at kontrollere dit blod sukker niveauer, og det kan forebygge forstoppelse ved at hjælpe med mad til at bevæge sig gennem fordøjelseskanalen. Frugter, hele korn, bønner og grøntsager er også gode kilder til fiber.

A-Vitamin og Folat

Glaserede gulerødder give 13,897 internationale enheder af vitamin A, eller 278 procent af den anbefalede daglige indtag. A-Vitamin er nødvendigt for en sund vision og et stærkt immunsystem til at bekæmpe infektioner. Den A-vitamin fra gulerødder, er i form af beta-caroten, som er en antioxidant. Gulerødder er også naturlige kilder til folat, et B-vitamin, som er nødvendigt for at forebygge neuralrørsdefekter ved fødslen. Hver portion af den opskrift, leverer 32 µg folat, eller 8 procent af den anbefalede daglige indtag.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

Foto Credits

  • Majs Oksekød Og Hvid Sauce billede af Brett fra Mulcahy Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære