Sund Kost >> Kost

Ernæring af Gammon

Skrevet af Sara Ipatenco; Opdateret 14 December 2018

Gammon er blot et fancy ord for en del af kød fra benet af en gris. Frisk skinke er en god kilde til protein og indeholder langt mindre natrium end en portion helbredt deli skinke. En gennemgang af alle de vitaminer og mineraler, vil du også få måske lokke dig til at forberede et gourmet-måltid medvirkende gammon.

Kalorier og Fedt

En 3-ounce del af gammon indeholder 232 kalorier og omkring 15 gram fedt, hvoraf 5.5 gram er mættet. Hvis du følger en 2,000 kalorie diæt, bør du begrænse dit indtag af mættet fedt til 22 gram eller mindre per dag, i henhold til MayoClinic.com. Så, at servering af gammon er en fjerdedel af det daglige grænse. At holde din mættet fedt til 10 procent eller mindre af din samlede kalorieindtag er en smart måde at beskytte sundheden for dit hjerte. For meget mættet fedt bidrager også til en øget risiko for slagtilfælde.

Mineraler

Gammon forsyninger 2.52 mg zink per 3-ounce del. Zink er et mineral, der fremmer sund immunitet, reproduktion og blod til at størkne. Der 2.52 mg svarer til omkring en tredjedel af de 8 milligram zink kvinder har brug for hver dag, og 23 procent af de 11 milligram mænd har brug for på en daglig basis. Gammon leverer også små mængder af jern, fosfor og kalium.

Vitaminer

En 3-ounce del af gammon leverer omkring 3,9 mg niacin, som er 28 procent af de 14 mg kvinder har brug for hver dag, og omkring 25 procent af de 16 milligram mænd har brug for på en daglig basis. Niacin er et B-vitamin, der holder dit nervesystem fungerer korrekt, og understøtter en sund hud. Den samme del af gammon også leverer 0.58 mikrogram vitamin B-12, hvilket er omkring en fjerdedel af de 2,4 mikrogram du har brug for hver dag. Vitamin B-12 er af afgørende betydning for dannelsen af røde blodlegemer. Du vil også få 28 internationale enheder af D-vitamin, som er 5 procent mod din daglige anbefaling af 600 internationale enheder. D-Vitamin hjælper kroppen med at optage calcium.

Tips og Overvejelser

Gammon leverer mange vigtige næringsstoffer, men fordi det også indeholder en god del af din daglige fat grænse, bør du holde sig til en portion hver gang i et stykke tid, snarere end at gøre det til en fast del af din daglige kost. Det er et bedre valg end deli skinke, men som kan være lavere fedtindhold, men indeholder en usund mængde af natrium, som gammon ikke. Når du har gammon, grill eller stege den og tjene det med nærende sider såsom dampede grøntsager eller en bagte søde kartofler.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

ADVERT

Mest populære