Sund Kost >> Ernæring

Ernæring Fakta Aubergine Lasagne

Skrevet af Aglaee Jacob; Opdateret November 21, 2018

Traditionelle lasagne opskrifter kan være usundt på grund af de raffinerede kulhydrater, der findes i den nudler og den uendelige lag af kalorie-laden kød og ost. Herunder flere grøntsager, såsom aubergine, i din lasagne opskrift er en let måde at gøre en sundere version, rigere i fiber og mange andre vigtige næringsstoffer. Selv om nogle aubergine lasagne opskrifter anbefaler at bruge både lasagne, pasta og aubergine skiver, kan du oprette en lavere kalorieindhold og lavere-carb lasagne ved at udelade lasagne pasta og lag på din lasagne med aubergine skiver i stedet.

Ingredienser

En typisk noodle-gratis aubergine lasagne opskrift er normalt lavet med grillet aubergine skiver fra omkring to mellemstore auberginer, generøse mængder af olivenolie, om et pund hakket kød, 1.5 kopper revet ost, løg og omkring 2 kopper tomat sauce. Sådan en opskrift udbytter om 8 portioner. Krydderier, som peber, urter og krydderier, der kan tilføjes uden at ændre den ernæringsmæssige værdi af dit måltid.

Lavere Kulhydrat Indhold

Almindelig lasagne, lavet fra hvede-baseret pasta har et højt indhold af kulhydrater på mindst 45 gram per portion, herunder 4 til 5 gram fiber. Ved hjælp af grillet aubergine skiver i stedet for lasagne pasta er en god mulighed for at lave en low-carb lasagne. Hver servering af aubergine lasagne giver mellem 22 af kulhydrater og 4 til 5 gram fibre, som er omkring 50% færre kulhydrater end en almindelig lasagne opskrift er lavet med nudler. Ved handel med korn produkter til mere aubergine, er du også øge dit indtag af vegetabilsk og gøre det til en gluten-gratis måltid mad på samme tid.

Kalorier, Fedt og Protein

En typisk servering af aubergine lasagne giver omkring 420 kalorier, 28 gram fedt og 23 gram protein. De fleste af de kalorier, eller om 58 procent, kommer fra fedt. Mere end halvdelen af dette fedt er monoumættede på grund af den generøse mængder af olivenolie, der anvendes. Enkeltumættet fedt kan gavne dit blod kolesterol niveauer, og anses for at være sundt for dit hjerte. Kulhydrater og protein give den resterende del af kalorier på 19 og 22 procent, henholdsvis. Et måltid, der indeholder en tilstrækkelig mængde af protein kan hjælpe du føler fyldigere længere og har en mere stabil energi niveauer, indtil dit næste måltid.

Vitaminer og Mineraler

Aubergine lasagne er en god kilde til mange vigtige vitaminer og mineraler, hvilket gør det til et komplet måltid. Hver servering af aubergine lasagne vil hjælpe dig med at nå 80 procent af dine kostmæssige krav til vitamin B12 og 14 procent af dit daglige strygejern behov. Både vitamin B12 og jern er vigtigt for at forhindre, anæmi, en almindelig årsag til træthed, især hos kvinder. En servering af aubergine lasagne også giver omkring en femtedel af calcium, du har brug for per dag, og bidrager til, at knogle sundhed. Aubergine lasagne kan fryses, og genopvarmes, når du har brug for en hurtig og næringsrigt måltid i en fart.

Meatless Aubergine Lasagne

Hvis du er vegetar, eller ønsker en lav-kalorie-version af denne aubergine lasagne, udelade kød. En servering af meatless aubergine lasagne giver i alt 272 kalorier, eller om 150 færre kalorier i forhold til den version med kød. Denne ændring påvirker ikke indhold af kulhydrater, men det reducerer indholdet af fedt med cirka 10 gram ned til 18 gram per portion. Proteinindholdet i din lasagne uden kød vil også være nedsat, med kun 8 gram per portion. Sådan en lav mængde af protein, kan ikke være nok til at holde dig fuld, indtil dit næste måltid. Planen er at have en sund proteinrig snack nødder, eller hårdkogte æg, hvis det er nødvendigt.

Om Forfatteren

Aglaee Jacob er en registreret diætist. Hun har erfaring med at arbejde med mennesker, der har diabetes, hjerte-kar-sygdomme, forhøjet blodtryk og fedme. Jacob har opnået en bachelor of science og master of science, både i ernæring, fra Laval Universitet i Quebec City, Canada.

ADVERT

Mest populære