Sund Kost >> Kost

Ernæring Under Vækst Faser

Ernæring er en af de vigtigste faktorer, der påvirker et barns vækst og udvikling. Hver fase af vækst, er lidt anderledes, og engang det kræver en vis finesse for at gøre sikker på, at dit barn spiser en sund kost. Holde i tankerne, nogle af disse vigtige tips for at oprette en livslang mønster af sunde spisevaner.

Spædbarnets Ernæring

Spædbørn gå gennem flere vækst ryk, og typisk fordoble deres fødselsvægt med 4 måneder. Eksperter anbefaler amning indtil 6 måneders alderen og fortsætter med at amme indtil 12 måneder. Udelukkende ammede børn typisk har brug for D-vitamintilskud, som modermælk er ikke en god kilde til dette vitamin. Omkring 6 måneder, kan du begynde at indføre fast føde, såsom jern-beriget ris, korn eller pureret kød. Eksperter anbefaler at indføre et mad på en gang så du kan kontrollere, om tolerance og fødevareallergi.

Toddler Ernæring

I denne fase, småbørn spiser mere blandede retter, lære at afhente fødevarer med deres fingre og fodre sig selv. Holder indføre en række fødevarer til dit barn og undgå større allergener, såsom jordnødder, fisk og skaldyr, indtil hun er 2 eller 3 år gamle. Sørg for at medtage nok jern, calcium og D-vitamin i dit barns kost. Grænse frugt, juice og sodavand og give mælk eller vand som en drik.

Ernæring af børn: 4 til 8 År

Børn i denne alder har allerede udviklet mad præferencer og antipatier, men det er en god idé at holde indføre en række fødevarer. Vælg fuldkorn produkter og en farverig vifte af frugt og grøntsager og magert protein kilder for at sikre, at dit barn er ved at indhente de næringsstoffer, som han har brug for til at vokse. Mens småbørn har brug for det fedt fra hele fede mejeriprodukter til at udvikle, kan du skifte til fedtfattig mælk og yoghurt for børn på dette tidspunkt.

Ernæring af børn fra 9 til 12 År

Opmuntre dit barn til at opretholde sunde spisevaner ved at give sunde valg i hjemmet. Grænse fastfood og sukker-sødet drikkevarer. For at tilføje sort, eksperimentere med forskellige etniske fødevarer. Du kan også bede dit barn om at vælge en ny frugt eller grøntsag og forskning en ny opskrift for familien til at prøve. Opmuntre dit barn til at vælge sunde varer på skolens cafeteria, såsom herunder et stykke frisk frugt på hver frokost.

Unge Ernæring

I løbet af puberteten, at de unge har brug for flere kalorier for at understøtte øget vækst og ændringer i deres krop. Calcium og vitamin D er to af de vigtigste næringsstoffer, da de fleste af kroppens knoglemasse er udviklet i puberteten. Jern og protein er også vigtig for teenagere, da disse næringsstoffer er nødvendige for en passende vækst. Ud over disse specifikke næringsstoffer, der sikre, at din teenager er at spise en velafbalanceret kost, ved at tilskynde tre til fem frugter og grøntsager portioner per dag, og holde sund snacks i hjemmet.

Om Forfatteren

Amy Huang er en registreret diætist med erfaring inden for ernæring forskning og patientbehandling. Hun holder bachelor ' s grader i ernæring videnskab og den offentlige sundhed, og fik sin Master of Public Health ved University of California, Berkeley. Huang afsluttede sin diætetik uddannelse på National Institutes of Health.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære