Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring Fakta Om Chimichangas

En chimichanga er en dyb-stegt burrito, der består af en tortilla omkring en fyldning, som ofte har oksekød, ost og krydderier. Ris, bønner, creme fraiche og salsa er fælles tilbehøret til dette Mexicansk-inspireret fastfood punkt. De fleste chimichangas er ikke meget sund, og de er bedst forbeholdt en lejlighedsvis behandling inden for en afbalanceret kost.

Grundlæggende Oplysninger

En chimichanga med oksekød og ost vejer 183 gram, eller 6,5 ounce, og indeholder 443 kalorier og 39 gram kulhydrater. Hver 6,5-ounce chimichanga indeholder 20 gram protein, eller 40 procent af den daglige værdi baseret på en 2,000 kalorie diæt. Oksekød og ost er gode kilder til protein. 6,5 ounce oksekød-og-ost chimichanga indeholder 23 gram fedt i alt, eller 35 procent af den daglige værdi. Den præcise ernæringsmæssige værdier for en bestemt chimichanga afhænger af dets bestanddele. En chimichanga med bønner og magert hakket oksekød, er lavere i kalorier og fedt end en chimichanga med fed hakket oksekød og fuldfed ost.

Mættet Fedt og Kolesterol

6,5 ounce chimichanga indeholder 11.2 gram mættet fedt, eller 56 procent af den daglige værdi. Mættet fedt øger niveauet af LDL kolesterol i blodet og øger din risiko for hjertesygdom. 6,5 ounce chimichanga indeholder 51 mg kolesterol, eller 17 procent af den daglige værdi. Kolesterol øger blodets indhold af LDL-kolesterol i nogle mennesker, ifølge Department of Health og Human Services. Hakket oksekød og ost ingredienser, der er kilder til mættet fedt og kolesterol i chimichangas. Lavere indhold af mættet fedt og kolesterol, du får ved kun at have en halv til en chimichanga og ved hjælp af lean, jorden tyrkiet og fedtfattig ost. Kostfibre sænker dit LDL-kolesterol, og bønner, som er høj i fiber, gør en sund side parabol til chimichangas.

Natrium

6,5 ounce chimichanga indeholder 957 mg natrium, eller 42 procent af den maksimale mængde af natrium, at raske voksne skal have på en dag. Et højt natrium kost kan føre til for højt blodtryk og øger din risiko for slagtilfælde og nyresygdomme; Mexicanske fastfood er blandt de bedste kilder af natrium i den gennemsnitlige Amerikanske kost, ifølge Department of Health og Human Services. Ost, salt, krydderier og brød, som tortillas, er høj i natrium. Som et sundt alternativ, spiser kun halvdelen af en chimichanga og tjene det med hakkede tomater, som er lav-natrium, i stedet for salsa eller enchilada sauce.

Jern, Folat og Calcium

6,5 ounce chimichanga giver 3.8 milligram jern, eller 21 procent af den daglige værdi. Jern er en vigtig bestanddel af hæmoglobin i sunde røde blodlegemer, og en mangel forårsager anæmi. 6,5 ounce chimichanga leverer 92 µg folat, et B-vitamin, der hjælper med at forebygge neuralrørsdefekter ved fødslen. En medium chimichanga giver 238 mg calcium, eller 24 procent af den daglige værdi. Calcium, som er i ost og andre mejeriprodukter, der er nødvendigt for at opbygge og bevare stærke knogler mineral.

Om Forfatteren

Natalie Stein, som har specialiseret sig i vægttab og sportsernæring. Hun er baseret i Los Angeles og er en assisterende professor med Programmet for folkesundhed ved Michigan State University. Stein har en master of science grad i ernæring og har en master of public health grad fra Michigan State University.

ADVERT

Mest populære