Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring af Kylling Bryst Vs. Lår

Skrevet af M. T. Wroblewski; Opdateret November 21, 2018

Ingen ved rigtig, hvorfor den kylling, der krydsede vejen. Vi er bare glad for, at han gjorde, fordi han er meget populære – nogle dele mere end andre. Kyllinger er i høj efterspørgsel hver American nu indtager næsten 93 kilo kylling et år. De fleste fortsætter med at foretrække den lethed, alsidighed og magerhed af hvide bryst, kød, selv om de mørkere låret kødet saftigere og mere velsmagende. Hvis du har været tilbageholdende med at krydse ind kyllinge-lår område, fordi du er bekymret for, om fedtindhold, vil du se, at der ikke er noget at bekymre sig om.

Kylling af Tal

Tre ounce af kylling lyder måske ikke af meget, men prøv at lægge en brik på en tallerken, og du vil se, at det er en respektabel portionsstørrelse:

  • En 3-ounce kyllingebryst omfatter omkring 140 kalorier, 3 gram af total fedt og 1 gram mættet fedt.* Den samme tjener størrelsen af mørkt kød, uden på huden, indeholder omkring 170 kalorier, 9 gram fedt i alt og 3 gram mættet fedt.

Både kylling bryst og lår er gode kilder til protein, vitaminer og mineraler og indeholder omkring det samme mængder af jern, natrium og det "gode" HDL-kolesterol.

Den Tynde Fat på

Folk ofte shun kylling lår, blot fordi de er misinformeret om fedtindholdet. Lår indeholder to forskellige typer: fedt i kød og fedt i huden.

Fedt i det kød, der hjælper med at holde kylling lår fugtig og saftig. Det sker også at være den "gode" form for fedt – enkeltumættet fedt, at American Heart Association stater bør være en del af en sund kost. Monoumættede fedtstoffer kan:

  • Reducere de "dårlige" LDL kolesterol niveauer* Kontrol af blodtryk
  • Lavere risiko for hjertesygdomme og slagtilfælde* Styrke E-vitamin niveauer

Fedt i huden er "dårlig" form for fedt, mættet fedt, der kan smage dejligt at din gane, men er helt usunde. Hvis du laver en batch af kylling lår med huden intakt, skal du regne med en fordobling af kalorier – og en fordobling af risikoen for at indtage usunde fedt.

Hold Huden

Det kan være let at udvikle et had-kærlighedsforhold med kylling huden. Når det er kogt til en sprød, kan det give en forjættende overflade stykket til ømhed af saftige kød nedenunder. Men hvis fedtindholdet er der holder dig tilbage, du kan:

  • Trim fedt, der strækker sig ud over kanten af låret.
  • Trim overskydende fedt fra undersiden af låret. Huden kan se tykke og robuste, men det er ofte kun har brug for en stærk slæbebåd eller en hurtig nip med en skarp kniv til at fjerne.
  • Kog kylling lår med skind på, så de selv baste og må ikke tørre ud over høj varme. Fjern derefter huden når kyllingen er færdig, og før du spiser det.

Du bør være i stand til at finde lidt hjælp i starten, hvor det bliver nemmere at finde udbenet skinless kylling lår i de fleste butikker. Disse pakker vil koste lidt mere, fordi nogle af de prep arbejde er blevet gjort for dig, men de skal stadig koste mindre end kylling bryst.

På tværs af Vejen Med Omhu

Der er ingen bedre måde at sammenligne kylling bryst med kylling lår end at forberede din favorit kylling opskrift med halv portion af bryster og en halv parti af lår. Som med alle typer af kød og fjerkræ, du vil nyde en sundere resultat, hvis du bager, broil eller grill kylling. Men så ville du gå glip af, hvordan braisering og slow-madlavning kylling lår kan frigøre endnu mere smag i din yndlingsret.

Andre tips til at overveje:

  • Kog kylling til en indre temperatur på 160 grader. Men her er en anden fordel af madlavning med kylling lår: du kan råd til at få en lidt optaget af og kog dem i længere tid uden at tørre dem ud. Selv hvis de når frem til en indre temperatur på 180 grader, vil de stadig være saftige.
  • Hvis du foretrækker at skære i kød, for at kontrollere, om det er gjort, skive ind i den tykkeste del af låret og, hvis saft køre klar, det skal gøres.* Husk at lårene, vil se anderledes ud fra kylling bryst, når de er helt kogte. Fordi låret kød er mørkt, til at begynde med, vil det se rosa-brunt, når det er fuldt kogte. Det er en anden grund til, hvorfor et kød termometer er en must-have gadget i en kylling lover ' s køkken.

Om Forfatteren

Mary Wroblewski fik en mastergrad med høj udmærkelse i kommunikation og har arbejdet som journalist og redaktør i to Chicago-redaktioner. Hun arbejdede sammen med en kendt Chicago-området ernæringsekspert og holistisk sundhedspleje rådgiver, hvis banebrydende arbejde fokuserer på fødevareallergi og troen på, at 1) mange mennesker har dem, men ikke kender, og 2) når du identificerer dem, kan folk gøre sunde kostvaner til en integreret del af deres liv. Mary skriver udførligt om sund kost og sund levevis emner.

ADVERT

Mest populære