Sund Kost >> Ernæring

Ernæring i Rosenkål Med Mandler & Svampe

Rosenkål, champignoner og mandler skabe et fad, der indeholder alle de vigtige vitaminer og mineraler, men du vil også få en endnu større mængde af næringsstoffer med unikke sundhedsmæssige fordele. Rosenkål gøre et at udfylde en side parabol, men denne kombination af ingredienser der indeholder nok protein og kulhydrater for at fungere som et måltid.

Mirconutrients

Når maden indeholder 20 procent eller mere af den anbefalede daglige indtag, er det anset for at være høj i det pågældende næringsstof, ifølge Mayo Clinic hjemmeside. Det gør denne parabol en stor kilde til vitamin A, vitamin B-6, folat og vitamin, K-vitamin, samt magnesium og fosfor. A-Vitamin, der holder øjne og hud sunde, vitamin B-6 hjælper med at regulere søvn, appetit og humør, og folat er nødvendigt for nye celle skabelse. Både folat og vitamin B-6 også sænke din risiko for at udvikle hjerte-kar-sygdom. K-Vitamin skal være til stede for blodet til at koagulere, og det regulerer knoglemineralisering, mens magnesium og fosfor er to af de tre mineraler at opbygge stærke knogler.

Fiber

Udarbejdet ved hjælp af 1 kop rosenkål, 1 kop hvid svampe og 1 ounce af smuttede mandler, denne ret indeholder 7 gram kostfibre. Det er 20 procent af det anbefalede daglige indtag, der er baseret på en 2,000 kalorie-en-dag kost. Kostfibre bidrager til fordøjelses sundhed ved at hjælpe med mad bevæge sig gennem fordøjelseskanalen. Det er også sænker kolesterol, mindsker din risiko for at udvikle diverticular sygdom og holder blodsukker afbalanceret følgende måltider.

Antioxidanter

C-Vitamin, E-vitamin, zink og mangan er antioxidanter, der forhindrer cellulær skade og efterfølgende sygdom, styrke dit immunforsvar og sikre, at andre næringsstoffer opfylde deres roller. En kop friske rosenkål leverer 83 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin C. Det samme servering af frosne rosenkål har 72 procent. Et gram smuttede mandler indeholder 46 procent af den anbefalede daglige indtagelse af vitamin E. Alle tre ingredienser indeholder zink, med deres tilsammen bidrager med omkring 17 procent af den daglige værdi. Rosenkålene og mandler levere mere end 40 procent af den daglige værdi af mangan.

Fytokemikalier

Fytokemikalier, eller plante-baserede kemikalier, levere unikke sundhedsmæssige fordele. Rosenkål er en af de bedste kilder af svovlholdige kaldet fytokemikalier isothiocyanates. Disse svovlholdige forbindelser, der bidrager til smagen af rosenkål, men endnu vigtigere, de lavere risiko for at udvikle visse former for kræft, især kræft i lunge, lever, spiserør, mave, tyktarm og bryst.

Forberedelse Tips

Vær forsigtig med ikke at kog rosenkål, fordi der forårsager deres fytokemikalier at udvikle en ubehagelig smag og duft. Hvis du tilbereder dem hele, skær et X i bunden af stilken, således at det kokke til den samme hastighed, som den efterlader. Rengør svampe ved at tørre dem af med en fugtig klud, så de ikke absorbere ekstra fugt. Kog hele rosenkål til omkring 7 til 10 minutter, til de er netop møre. Varme olivenolie eller smør i en stegepande og svits det spirer med skivede svampe. Hvis du bruger smuttede mandler, kaste dem i stegepande, men hvis du bruger ristede mandler, drys dem på toppen, når de grøntsager, der er gjort.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære