Sund Kost >> Ernæring

Ernæring & Hjernens Udvikling hos Spædbørn, Småbørn Og Førskolebørn

Forskere henviser til, at små børns hjerner som "plastic", hvilket betyder at de er sårbare og påvirkelige. Dit spædbarn er født med alle de hjerneceller, at hun får brug for; men de er ikke tilsluttet. Tilslutninger skal være lavet til at give hende mulighed for at lære om verden omkring hende. Ved den tid, dit barn er 3 år gammel, vil hun gøre omkring 1.000 billioner forbindelser. Ernæring spiller en vigtig rolle i at gøre disse forbindelser og den rette udvikling af dit barns hjerne.

Protein

Dit barn er ved at udvikle hjernen har brug for protein, eller mere specifikt aminosyrer, for at gøre neurotransmittere. Neurotransmitterne give hjerneceller til at kommunikere med hinanden. For eksempel, aminosyren tryptofan, der gør, at neurotransmitteren serotonin, som hjælper din baby sove. Aminosyren tyrosin gør noradrenalin, som hjælper dit barn blive opmærksom. Spædbørn har brug for de 9 til 11 gram protein dagligt, småbørn har brug for 13 gram protein og småbørn har brug for omkring 19 gram dagligt.

Kalorier

En undersøgelse offentliggjort i 2008 ud af Indien, hvor over halvdelen af børn under 5 år gamle, betragtes som fejl-og underernærede, fandt, at underernærede børn lider kognitive og udviklingsmæssige forsinkelser. Børnene i denne undersøgelse havde dårlige motoriske, sproglige, visuelle og sociale udvikling. De havde dårlig hukommelse og lavere IQs. Kalorier give dit barns hjerne med den energi, det kræver for at fungere korrekt. Børn i alderen 2 til 5 generelt behov for mellem 1.000 og 1.600 kalorier, afhængigt af deres størrelse, køn og aktivitets niveau. Hvis du har et spædbarn, fodre ham på efterspørgslen for at sikre, at han får nok kalorier. Overvågning af dit barns vægt og vækst vil hjælpe dig vide, hvis han er tidskrævende nok kalorier.

Fedt

Ifølge en artikel i "Journal of Pediatrics," fedtstoffer er nødvendige for udviklingen af dit barn, er det centrale nervesystem, vision og intelligens. Fedtstoffer, der omgiver nervecellerne i hjernen og beskytte det. Modermælk indeholder de fedtstoffer, DHA og AA, der er afgørende for hjernen og nethinden udvikling. Modermælkserstatninger er befæstet med disse vigtige fedtstoffer. Du bør ikke begrænse fedt i dit barns kost, hvis han er under 2 år. Efter 2 år, kan du begrænse dit barns fedt indtag til omkring 30 procent af sine kalorier.

Vitaminer og Mineraler

Visse vitaminer og mineraler kan påvirke udviklingen af dit lille barns hjerne. De er jern, zink, kobber, jod, selen, vitamin A, cholin og folat. Modermælk og modermælkserstatning indeholder tilstrækkelige mængder af disse næringsstoffer, og de fleste små børn har brug for meget små mængder, at de som regel spiser nok til at dække deres behov. En undtagelse kunne være, strygejern. Centers for Disease Control rapporter om, at 14 procent af alle børn i Usa er mellem 1 og 2 år og 4 procent af alle børn i alderen 3 til 5 år lider af jern-mangel anæmi. En artikel offentliggjort i "Journal of Nutrition" anmeldt flere undersøgelser om anæmi hos børn og fandt, at de, der var svage i de yngre år klaret sig dårligt på kognitive tests og havde en hårdere tid at indhente, når de kom i skole. Den anbefalede daglige dosis af jern for børn i alderen 1 til 3 er 7 mg dagligt. Børn mellem 4 og 5 år har brug for 10 mg i døgnet.

Om Forfatteren

Kristin Mortensen begyndte at skrive avisartikler i 1992 til Sierra Vista Herald. Hun har også været en registreret diætist siden 1991, og har arbejdet for hospitaler, klinikker og Kvinder, Spædbørn og Børn (WIC) - programmer. Mortensen har en bachelor of science i ernæring fra Brigham Young University.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære