Sund Kost >> Ernæring

Ernæring til Knogler, Led og Muskler

Skrevet af Sylvie Tremblay, MSc; Opdateret: December 02, 2018

Knogler, led og muskler, gøre op dit bevægeapparatet. Sammen, disse væv giver mulighed for bevægelse, og understøtter en aktiv livsstil, og også opretholde en god kropsholdning. Holde dine knogler, led og muskler sunde beviser vigtigt, da spørgsmål, der involverer disse væv kan påvirke din mobilitet og livskvalitet. Mens flere valg af livsstil, såsom regelmæssig motion, faktor i dit bevægeapparat, en nærende kost, hjælper med at holde disse væv sund.

C-Vitamin

C-Vitamin spiller en vigtig rolle i bevægeapparat. Det væv, der udgør dine muskler, led og knogler alle indeholder kollagen, som er en strukturel protein. Stærk kollagen fibre hold din væv sammen. Kollagen undgår du, at dine knogler bliver skør og risiko for knoglebrud og styrker sener, der anker dine knogler at dit skelet og ledbånd at stabilisere leddene. Kollagen styrker også den brusk, som findes inden for dine led. C-Vitamin mangel medfører en opdeling i collagen, som kan føre til hævelse og smerte i dine led, samt svække knoglerne. Kvinder har brug for at få mindst 75 mg C-vitamin dagligt i henhold til NYU Langone Medical Center, mens mænd har brug for 90 mg. Mange frugter og grøntsager indeholder C-vitamin, med jordbær, kiwier, rød peber og appelsiner giver fremragende kilder til det pågældende næringsstof.

Calcium

Du er også nødt til at indtage calcium, hvis du ønsker at holde dine muskler og led sunde, som du alder. Dit skelet indeholder de fleste af calcium i din krop, så lave niveauer af calcium primært påvirke din knogle sundhed. Du naturligt at tabe nogle knogletæthed over tid, men at få nok calcium hjælper med at beskytte mod overdreven knogletab. Som et resultat, folk med calcium-mangel miste knogle tæthed hurtigere end normalt, og står over for en øget hyppighed af knoglebrud. Calcium hjælper også med at pleje dine muskler, da hver en muskel fiber bygger på små mængder af calcium til kontrakten. Du skal bruge 1 gram, eller 1.000 mg, kalcium hver dag, i henhold til Kontoret for Kosttilskud. Mejeriprodukter hjælpe dig med at nå dit daglige calcium krav, mens beriget sojamælk og mørke bladgrøntsager give vegetariske kilder til calcium.

Omega-3 Fedtsyrer

Dine samlinger er følsomme over for betændelse -- nogen hævelse eller irritation, som følge af betændelse kan øge friktion i dine led, hvilket medfører ubehag og smerter. Omega-3 fedtsyrer hjælper med til at begrænse inflammation. Som et resultat, de fedtstoffer, der kan hjælpe med at kontrollere nogle symptomer på sygdomme, som indebærer fælles betændelse, såsom reumatoid arthritis, ifølge University of Maryland Medical Center. Omega-3 fedtsyrer også hjælpe personer med slidgigt, forbedre leddets fleksibilitet og reducere smerter. Spise fisk på en regelmæssig basis for at få gavnlige omega-3s, eller forbruge hør eller valnødder som vegetabilske kilder til omega-3 fedtsyrer.

At spise for Sunde Led, Muskler og Knogler

Kombinere ingredienser, rig på C-vitamin, kalk og omega-3 fedtsyrer til at træffe sunde måltider til gavn for dine led, muskler og skelet. Start din dag med en sund frugt smoothie -- kombinere jordbær, beriget sojamælk og jorden hør, eller blot tilføje disse ingredienser til din morgen havregryn. Top hakket grønkål med sød rød peber og dine foretrukne grøntsager, så dryp med en valnød olie vinaigrette. Alternativt kan du prøve serverer tun eller laks anrettet på et leje af dampede grønne, så er færdig med dit måltid med en orange til ørken.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære