Sund Kost >> Sunde Måltider

Ernæring i Blå Kartofler

Skrevet af Kevin Jernbane; Opdateret November 27, 2018

På grund af deres farve, blå kartofler, tilføjer unik flair til de daglige retter. I deres eget land i Sydamerika, de bruges ofte sammen med urter og krydderier til at lave salater og kartofler kager, eller de får skåret op, tørrede og spises som de er. Fra et ernæringsmæssigt synspunkt, er disse blå-pigmenteret arvestykker har flere klokker og fløjter.

Makronæringsstoffer Indhold

Alle former for kartofler er høj i kulhydrater og et lavt indhold af protein og fedt. Protein, kulhydrater og fedt udgør de makronæringsstoffer som kroppen har brug for i de betragtelige beløb til den daglige funktion. Fem små blå kartofler indeholder 19 gram carbs, 2 gram protein og 0 gram fedt. Det anbefalede daglige indtag af kulhydrater er 130 gram for en gennemsnitlig voksen. Kvinder bør tilstræbe, at mindst 46 gram protein om dagen, mens mænd bør få 56 gram. Forberedelse af de kartofler som en side parabol med andre fødevarer vil ændre makronæringsstoffer indhold af måltidet. For eksempel, at have en mager bøf med blå kartofler vil øge proteinindholdet.

Antioxidanter Indhold

Blå-farvede frugter og grøntsager, såsom blå kartofler, har et bestemt stof, kendt som anthocyaniner. Disse kraftfulde antioxidanter opsuge renegade celler, kaldet frie radikaler, hvilket reducerer risikoen for hjerte-kar-sygdomme, slagtilfælde og kræft. Forberede kartoflerne med andre lyse-farvede grøntsager vil øge antioxidant effekt af måltidet endnu mere. Talrige undersøgelser har knyttet anthocyaniner med sundhedsmæssige fordele, i henhold til en 2015-Anmeldelser i Endokrine og Metaboliske Forstyrrelser rapport, herunder reduceret inflammation og forbedret insulin resistens.

Fiber Indhold

Blå kartofler indeholder en moderat mængde af kostfibre. Dette ikke-fordøjelige stof, der hjælper med at fylde dig op, og det er også regulerer blodsukkeret og forebygger forhøjet kolesterol. En servering af fem små kartofler indeholder 2 gram fiber. Voksne kvinder bør få mindst 20 gram fibre om dagen, mens mænd bør spise 30 gram eller mere.

Indhold Af Kalium

Indhold af kalium er højt i blå kartofler, og andre sorter, som godt. Fem små blå kartofler indeholder 510 mg. Den anbefalede daglige indtagelse af kalium er 4,700 milligram. Denne elektrolyt mineral er ansvarlig for muskel-og fordøjelse, samt muskelsammentrækninger. Kød og fisk har et højt indhold af kalium, som er godt. Parring af blå kartofler med kød vil skabe en høj-kalium måltid.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

ADVERT

Mest populære