Sund Kost >> Kost

Nutrional Fakta af Bananer

Bananer er verdens næstvigtigste frugt afgrøde efter druer, i henhold til "Encyclopedia of Healing Fødevarer." Den gennemsnitlige Amerikaner spiser mere end 33 kg bananer hvert år, hvilket gør dem til de mest forbruges frugt i Usa. Gram for Gram, bananer indeholder mindre vand og dermed flere kalorier og kulhydrater end de fleste frugter. De giver også betydelige mængder af kalium, vitamin B-6, C-vitamin og opløselige fibre. Deres letfordøjelige kulhydrater gøre bananer til et ideelt valg af fødevarer til spædbørn og udholdenhed atleter ens.

Ernæringsmæssig Profil

En mellemstor banan giver ca 105 kalorier, 1.3 gram protein, mindre end 0,5 gram fedt, og lige under 27 gram kulhydrater, hvoraf 3 gram fiber og 14,4 gram er naturligt sukker, ifølge US Department of Agriculture data. En mellemstor banan indeholder også 12 procent af den daglige værdi for kalium og omkring 22 procent og 17 procent af den daglige værdier for vitaminer B-6 og C, hhv. I forhold til en mellemstor banan, en ekstra lille banan har omkring 30 procent færre kalorier og næringsstoffer, mens en ekstra stor banan giver omkring 30 procent flere kalorier og næringsstoffer.

Kostfibre

Generelt, bananer kvalificere sig som en god kilde til kostfibre, fordi de fleste er store nok til at have mindst 2,5 gram fiber med de største enheder, der giver mere end 4 gram fibre hver. Som de fleste frugter, bananer, der er særligt rig på opløselige fibre, den type, der hjælper med at reducere højt LDL-og total-kolesterol ved at binde sig til fedtsyrer og fremme deres afskaffelse af affald. Den 3 gram fiber i en mellemstor banan tegner sig for 12 procent af den daglige værdi for kostfibre, mens en ekstra stor banan giver omkring 16 procent af den daglige værdi.

Indhold Af Kalium

Selv små, 6-tommer bananer levering nok kalium -- over 300 mg hver -- for at kvalificere sig som meget gode kilder til det mineral, i henhold til Colorado State University Extension. Kalium er vigtigt at muskel kontrol, nerve funktion og sundt blodtryk. Tilstrækkelig indtagelse af kalium har kapacitet til både at forebygge og korrigere hypertension. En ekstra stor, 9-tommer banan indeholder mere end 15 procent af den daglige værdi for kalium. Tilsvarende portioner af fødevarer, såsom spinat, broccoli, navy beans og cantaloupe, er højere i kalium og lavere i kalorier end bananer, hvilket betyder, at en 100-grams servering af banan har mindre kalium og flere kalorier end 100 gram spinat.

Andre Næringsstoffer

Bananer er en fremragende kilde til vitamin B-6 og en god kilde til vitamin C. En ekstra stor banan indeholder omkring 28 procent af de daglige value vitamin B-6, et vandopløseligt vitamin, som afgørende for at nerve funktion, normal blodsukkerniveau og produktionen af antistoffer. Samme størrelse banan også leverer 22 procent af den daglige værdi for C-vitamin er et næringsstof, der er afgørende for mange funktioner i kroppen, herunder produktionen af kollagen, antistof dannelse og jernoptagelsen. Bananer er også en væsentlig kilde til riboflavin og magnesium.

Overvejelser

Selv om mængden af frugter, du skal spise afhænger af dit køn, alder og aktivitetsniveau, USDA anbefaler, at de fleste moderat aktive voksne indtager mellem 1 1/2 kopper og 2 kopper frugt hver dag. Et stort, 8 - og 9-tommer banan tæller som en kop frugt i den daglige indtagelse vilkår, mens bananer mindre end 6 inches lang tæller som 1/2 kop af frugt, ifølge USDA.

Om Forfatteren

Baseret lige uden for Chicago, Meg Campbell har arbejdet i fitness-branchen siden 1997. Hun er blevet skriftligt sundhed-relaterede artikler siden 2010, primært at fokusere på kost og ernæring. Campbell, der deler sin tid mellem sin hjemby og i Buenos Aires, Argentina.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære