Sund Kost >> Sunde Måltider

Næringsstoffer i Vandet-Pakket Tun

Vand-pakket tun er en billig kilde til protein, der er også lav i fedt og kalorier. I virkeligheden, en 3-ounce servering af vand-pakket tun indeholder kun 109 kalorier og 2,5 gram fedt i alt. Spises i moderate mængder, vand-pakket tun er en sikker og nærende supplement til din ugentlige kost. Det er nemt at indarbejde det i din kost, fordi det er en alsidig ingrediens, der kombinerer godt med mange andre fødevarer.

Protein

Vand-pakket tun er en sund kilde til protein. Ikke alle kilder til protein er skabt lige, Harvard School of Public Health, noter, men animalske kilder betragtes som komplette proteiner. Komplet proteiner har alle de aminosyrer, som din krop har brug for til at lave og bruge protein. Vand-pakket tun er en nærende valg, fordi den ikke indeholder så meget mættet fedt som andre animalske kilder, såsom okse-og svinekød. Udskiftning af rødt kød med mere magre proteinkilder, såsom vand-pakket tun, kan reducere din risiko for hjertesygdomme, kræft og diabetes. En 3-ounce servering af vand-pakket tun indeholder 20.08 gram protein.

Niacin

Niacin er et B-vitamin, der er afgørende for sundheden af dit fordøjelsessystem, nerver og hud. En niacin mangel kan forårsage fordøjelsesproblemer, betændelse i huden og neurologiske lidelser. Sunde voksne kvinder har brug for 14 mg niacin hver dag og raske, voksne hanner har brug for 16 milligram. Vand-pakket tun er en imponerende kilde til niacin med 4.92 milligram i en 3-ounce servering.

Kviksølv Risiko

En bekymring med at spise fisk, herunder vand-pakket tun, er risikoen for kviksølvforgiftning. Kviksølv udgør den største risiko for at børn og gravide kvinde, fordi høje niveauer kan føre til problemer med nervesystemet og hjernens udvikling. Selv hvis du ikke er gravid, er der stadig anbefalede sikker niveauer af tun baseret på vægt, hvilket reducerer din risiko for indtagelse af for meget. Dåse hvid hvid tun tun har mere kviksølv end dåse light tun. De fleste sunde voksne bør spise mere end én portion af dåse tun tun hver ni til 14 dage. Dåse light tun, der kan forbruges hver 3 til 5 dage.

Tips

Ud over de traditionelle tun sandwich, en vand kan for-pakket tun, der kan bruges i en række forskellige måder. Tilsæt vand-pakket tun til en smed grøn salat til ekstra protein. Kaste vand-dåse tun med kogt pasta og dine foretrukne grøntsager for en hurtig og nærende måltid. Sprede tun, hele korn crackers for en høj-fiber snack med en sund dosis af protein. Brug opvarmet vand-pakket tun, som en nærende base for fisk tacos eller drys tun over en bagt kartoffel. Lave en sund salat ved at kombinere tun, lav-natrium dåse bønner, grøntsager og en støvregn af olivenolie.

Om Forfatteren

Sara Ipatenco har lært at skrive, sundhed og ernæring. Hun begyndte at skrive i 2007 og har været offentliggjort i Undervisningen Tolerance magasin. Ipatenco har en bachelorgrad og en kandidatgrad i uddannelse, begge fra University of Denver.

Foto Credits

  • Kastet Tun-Og æggesalat billede af Brett fra Mulcahy Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære