Sund Kost >> Andre

Næringsstoffer for Korrekt Vækst og Udvikling

Oversigt

Din krop er afhængig af vitaminer, mineraler, kulhydrater, protein og fedt til mange funktioner, herunder vækst og udvikling. Mens sunde kostvaner er særligt vigtigt for spædbørn og børn, hvis kroppe stadig vokser, voksne, der er afhængige af næringsstoffer for cellevækst, magert væv-udvikling og-alt i alt et godt helbred. Dine ernæringsmæssige behov skal tilgodeses gennem fødevarer, ifølge Mayo Clinic. I tilfælde af mangel, din læge eller diætist kan anbefale kosttilskud.

Cameron Spencer/Digital Vision/Getty Images

Gør B-12 Hjælpe Dig Med At Vokse?

Vitamin B-12 fremmer sunde røde blodlegemer og hjernens funktion. Det også hjælper kroppen med at nedbryde fedt og protein, som er afgørende for vækst og udvikling. Vitamin B-12 mangel kan medføre hæmmet vækst og udvikling hos børn, der har brug for på 0,9-2,4 mikrogram per dag, ifølge Office for Kosttilskud. Voksne har brug for til 2,4 mikrogram per dag. Indtagelse af for lidt kan også forårsage træthed og fysisk svaghed, som kan holde dig fra at udvikle eller vedligeholde muskelmasse. Top kilder til vitamin B-12 omfatter fisk og skaldyr, kød, æg, mejeriprodukter og beriget korn.

Comstock/Comstock/Getty Images

Kan Proteinpulver Vokse Glutes?

Opbygge din gluteal muskler, eller glutes, kræver regelmæssig styrketræning og sund kost. Mens squats og lunges hjælpe med at opbygge gluteal muskler, fødevarer og kosttilskud kan ikke tilføje muskel til et valgt område. Protein giver dog give de aminosyrer dine muskler kræver for vækst. At opbygge muskelmasse, dit protein behov for at øge 1.4-1.8 gram pr kg kropsvægt per dag, siger Academy of Nutrition and Dietetics. For at bestemme din vægt i kg, dividere din vægt i kilo med 2.2. Har du også brug for en rigelig mængde af kulhydrater, som du kan træne dine muskler og holder din krop fra afbrænding magert væv som brændstof under træning. Proteinpulver kan hjælpe dig med at øge dit protein indtag og muskelmasse som en del af en afbalanceret kost, men en vægtløfter ideal protein kilder er hele-food kilder såsom magert kød, fisk og bønner.

Jack Hollingsworth/Photodisc/Getty Images

Ikke D-Vitamin Hjælpe Småbørn Vokse?

D-Vitamin fremmer optagelsen af calcium, som giver mulighed for stærke, sunde knogler. D-Vitamin-mangel kan medføre rakitis hos børn, en sygdom, der forhindrer knoglevæv til at udvikle sig ordentligt, hvilket fører til skelet deformiteter og bløde knogler. Småbørn, og alle børn i alderen 1 til 13, kræver 600 internationale enheder af D-vitamin per dag, som kan opfyldes gennem fødevarer og solen. Værdifuld mad kilder omfatter berigede mejeriprodukter og orange juice, og fisk, som laks og tun.

Jupiterimages/Pixland/Getty Images

Gør Lysin Hjælper Håret til at Vokse?

Lysin i en aminosyre, som kroppen har brug for, men ikke producere. Fødevarer og kosttilskud, give lysin, som hjælper med at sikre ordentlige fysiske vækst, optagelsen af calcium -, energi-produktion og hår sundhed. En årsag til hårtab, ifølge Jack Norris, en registreret diætist og medforfatter af "Veganere for Livet," er lysin-mangel. Hvis du udvikler hårtab som følge af lysin mangel, at forbedre dit indtag kan bidrage til at stimulere hårvækst. Mens de fleste mennesker kan høste nok lysin fra fødevarer, veganere, der ikke spiser bælgfrugter og atleter er i forhøjet risiko for mangel. Top mad kilder omfatter kød, ost, torsk, sild, nødder, æg og soja. Voksne bør sigte for 12 milligram per kilo kropsvægt per dag.

Jupiterimages/Photos.com/Getty Billeder

Gør Kanel Hjælpe Hår Vokse eller blive Tykkere?

Kanel kan smage godt, men det fremmer ikke tykkere eller længere hår. Fordi dit hår består primært af protein, spise en proteinrig kost er vigtig, siger registrerede diætist og ernæring blogger Wendy Wu. Kanel ikke indeholder protein eller andre faktorer, der er vigtige for håret, såsom tilstrækkelig omega-3 fedtsyrer indtag. De fleste Amerikanere spiser masser af protein, siger Wu. Særligt nærende kilder omfatter fisk, bønner, linser, magert kød og fedtfattige mejeriprodukter. Koldt vand fisk, såsom laks, og hørfrø er bedste kilder til omega-3s.

BananaStock/BananaStock/Getty Images

Tager Det en Masse Protein til Triceps til at Vokse?

Protein leverer aminosyrer, byggestenene i muskler. For øget muskelmasse i din triceps og andre steder, dit protein behov for at øge 1.4-1.8 gram pr kg kropsvægt per dag, i henhold til Academy of Nutrition and Dietetics, eller 15 til 20 procent af din samlede daglige kalorier. At spise mere end dette beløb ikke give muskel-bygning fordele, og kan skade dine fitness mål, hvis det fører til mangelfuld kulhydrat indtag eller overskydende kropsfedt. Kalorier fra protein, du spiser, men du behøver ikke bruge er lagret som fedt.

Goodshoot/Goodshoot/Getty Images

Er Whey Protein Hjælpe Børn Vokse Højere?

Mens især fødevarer og kosttilskud, herunder valle protein kilder, kan øge børns endelige højde, en nærende kost er af afgørende betydning. Genetik tegner sig for op mod 80 procent af børnenes højde, i henhold til Chao-Qiang Lai, en molekylærbiolog ved Tufts University. Miljømæssige faktorer, herunder ernæring, også bidrage-især protein-rige fødevarer. Børn i alderen 4 til 8 behovet 19 gram protein per dag, og fra alderen 9 til 13 år, de kræver 34 gram dagligt. Protein behov kan opfyldes gennem fødevarer såsom mejeriprodukter, der indeholder whey protein, fisk og bønner. Hvis dit barn kæmper for at spise nok protein, diskutere kosttilskud med din læge.

Jupiterimages/Polka Dot/Getty Images

Gør Protein Hjælpe med at Vokse Ben Hår hos Mænd?

Genetik er i høj grad ansvarlig for, hvor meget hår mænd har på deres ben. Hvis du for nylig har oplevet ben hår tab som følge af akut stress, en huden betingelse, hormonelle forstyrrelser eller kræft, håndtering af den underliggende årsag vil sandsynligvis stimulere hårvækst. Hvis dine ben har aldrig været hår, kostfaktorer vil ikke udløse hår vækst. At spise en kost rig på protein er vigtigt for et sundt hår, men ifølge diætist Wendy Wu, fordi protein giver materialet hår består af. Mænd kræver 56 gram protein per dag -- et beløb de fleste Amerikanske mænd, der opfylder eller overstiger.

George Doyle/Stockbyte/Getty Images

Ikke At Tage Valle Protein Vokse Hår Hurtigere?

Whey protein er et højt fordøjeligt protein fra komælk. Fødevarer og kosttilskud, herunder dem, der indeholder whey protein, ikke direkte kan gøre dit hår til at vokse hurtigere. Spise en samlet protein og næringsrig kost, men kan bidrage til at sikre en normal vækst og sundhed af dit hår, siger diætist Wendy Wu. Nærende protein kilder omfatter magert kød, såsom kylling uden skind bryst og ekstra magert oksekød, bælgfrugter, såsom bønner og linser; fisk; og fedtfattig mælk og yoghurt. At tilføje valle protein pulver til smoothies, korn og andre fødevarer, der kan hjælpe dig med at opfylde dit protein behov.

Om Forfatteren

August McLaughlin er en sundhed og seksualitet forfatter, podcast-vært og forfatter af "Pige Boner: Den Gode Pige 's Guide til Seksuel Empowerment" (Hestemakreller Udgivelse, 2018). Hendes artikler vises i DAME Blad, Cosmopolitan.com the Huffington Post og mere, og hun elsker at forbinde med læserne via hendes blog og sociale medier. augustmclaughlin.com

ADVERT

Mest populære