Sund Kost >> Ernæring

Næringsstoffer, Der Vil Fremme God Blodgennemstrømning

Dit blod kurser gennem et netværk af næsten 100.000 kilometer arterier, vener og kapillærer hver dag. At holde dit blod flyder frit hjælper med at sikre, at cellerne i hele kroppen får optimal levering af ilt og næringsstoffer og hurtig fjernelse af udtjente produkter. Visse næringsstoffer tilbyde potentielle fordele, der er specifikke for kredsløbssygdomme.

Omega-3 Fedtstoffer

Omega-3 essentielle fedtsyrer kan hjælpe med at forhindre arteriel plaque dannelse, ifølge en undersøgelse offentliggjort i September 2012-udgaven af "Journal of Surgical Research." I vævskultur undersøgelse, humane hvide blodlegemer, der er vokset sammen med endothelial celler-celler denne linje blodkar-blev udsat for de essentielle fedtsyrer eicosapentanoic syre, eller EPA, for enten fire eller 24 timer. Resultaterne viste mindre udlæg af hvide blodlegemer endothelial celler, en proces, der hæmmer blodgennemstrømningen og fremmer arteriel plaque dannelse. Derimod tilsætning af omega-6 fedtsyren arachidonsyre, en fremtrædende fedtsyre i den gennemsnitlige Amerikanske kost, resulterede i markant forhøjede niveauer af betændelse og fremmes arteriel plaque dannelse.

Vitamin A, C og E

Antioxidant vitaminerne A, C og E kan forbedre blodgennemstrømningen ved at forhindre oxidation af kolesterol, der er en af de vigtigste faktorer i arteriel plaque dannelse, ifølge en undersøgelse offentliggjort i januar 2012 i tidsskriftet "Fremskridt inden for Klinisk og Eksperimentel Medicin." Oxideret kolesterol også reducerer aktiviteten af nitrogenoxid, et stof, der fremmer blodkar dilatation, bemærk forskere. Antioxidant vitaminer kan fremme sund blodgennemstrømning ved at forebygge skader, der er forårsaget af oxiderede lipider og også ved at slække arterier, konkluderer forskere.

Magnesium

Magnesium er et mineral, der virker sammen med calcium til at regulere muskel funktion, der kan hjælpe med at forebygge forkalkning af pulsårer, ifølge en undersøgelse offentliggjort i tidsskriftet "Nefrologisk, Dialyse, Transplantation." I vævskultur undersøgelse, magnesium væsentligt reduceret indskud af calcium, fosfat, salt, der dannes, når fosfat niveauer er høje. Forskere kaldt for yderligere undersøgelser for at bestemme, hvordan magnesium virker til at hæmme arteriel forkalkning.

Folat

B-kompleks vitamin folat kan hjælpe med at reducere inflammation og forhindre arteriel plaque dannelse, ifølge en undersøgelse offentliggjort i December 2012 i tidsskriftet "Molekylær Immunologi." I vævskultur undersøgelse, mus hvide blodlegemer, der er dyrket i lav-folat betingelser, der er produceret to til tre gange så mange inflammatoriske molekyler og betydeligt mindre arterie-dilatere nitrogenoxid. Disse foreløbige resultater viser, at folat kan forbedre blodgennemstrømningen ved at reducere betændelse, der fører til dannelse af plak og ved at fremme blodkar afslapning.

Om Forfatteren

Tracey Roizman, DC er en forfatter og taler om naturlige og forebyggende sundhedspleje og en praktiserende kiropraktor. Hun holder også en B. S. i ernæringsmæssig biokemi.

Foto Credits

  • Comstock Images/Comstock/Getty Images
ADVERT

Mest populære