Sund Kost >> Kost

Hvad Næringsstoffer Gøre Pisang Har?

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 21, 2018

En nær slægtning af bananer, pisang er en hæfteklamme i sydøst Asiatiske retter. De frugter, grønne farve, når umodne og sværtede når den er moden, til at føle fast at røre med en let bitter smag, når den spises rå. Pisang bidrager til en sund og afbalanceret kost, der giver en rig kilde til vitaminer og mineraler for at hjælpe næring til din krop.

Kulhydrater

De mest forekommende næringsstof i pisang er kulhydrat. Hver mellemstore vejbred indeholder ca 57 gram total kulhydrater, med næsten 27 gram, der kommer fra sukker. Hvert medium vejbred også indeholder 4 gram kostfibre, et næringsstof, som hjælper med at styre blodsukker og kolesterol niveauer, såvel som til at forebygge forstoppelse. Fiber i pisang bidrager betydeligt til dit daglige fiber indtag krav -- et medie, vejbred giver omkring 20 procent af dit daglige fiber indtag, hvis du følger en 1500-kalorie kost, eller 14 procent, hvis du følger en 2,000 kalorie diæt, i henhold til Colorado State University.

Kalium

Ligesom deres pårørende, bananer, pisang give en kilde til kalium-næsten 20 procent af din daglige anbefalede indtag, ifølge Linus Pauling Institute. Din krop bruger denne kalium for at støtte dit nervesystem; mineralske, ikke kun gør kommunikationen mellem nerveceller, men også mellem dit nervesystem og dine muskler, mave-tarmkanal og hjerte. Som et resultat, spise pisang kan hjælpe med at forebygge muskel svaghed, tarm lammelse og uregelmæssige hjerteslag, der kan opstå på grund af kaliummangel.

Vitamin A

Pisang' gul nuance giver et vink med hensyn til deres vitamin-indhold; den frugt, der indeholder det gule farvestof beta-caroten, som tjener som en kilde til vitamin A. Din krop er afhængig af A-vitamin for at opretholde sunde væv, og det næringsstof, der understøtter elastisk hud, et funktionelt immunsystem og sundt blod. Spise en mellemlang vejbred giver din krop med 2,017 internationale enheder af vitamin A, hvilket svarer til 86 procent af den anbefalede indtag for kvinder og 67 procent af indtag for mænd, i henhold til Linus Pauling Institute.

Forberedelse Vejbred

Vejbred er stivelsesholdige og let bitter smag: frugt generelt smager bedre kogt end i rå. Stegning er en madlavning metode, men kræver ofte frugt til at lave mad i usunde fedt, hvilket giver en ret høj i usunde fedt. Træffe sundere stegt pisang ved madlavning frugt i kokosolie, mens kokosolie indeholder en kilde til mættet fedt, eksperimenter udført på rotter viser, at dens fedtsyrer kan hjælpe med at sænke dit kolesteroltal, ifølge en undersøgelse offentliggjort i "Ghana Medical Journal" i 2016. Alternativt kan du prøve drys vejbred skiver med kanel, og bages til de er brune.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære