Sund Kost >> Ernæring

Næringsstoffer af Bælg

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret 17 December 2018

Kun 27 procent af Amerikanske voksne, der spiser tre eller flere portioner grøntsager om dagen, rapporter Centers for Disease Control og Forebyggelse. Hvis din kost ikke indeholder masser af friske råvarer, vil du være mere tilbøjelige til at mangler tilstrækkelige mængder af essentielle næringsstoffer som vitaminer, mineraler og kostfibre. Grøntsager såsom bælg er tætte med disse næringsstoffer, samt at det er lav-kalorie -, lav-fedt-og kolesterol-gratis. Spise dem rå som en snack eller kombinere dem med andre grøntsager i stir-fries til at give din kost, et løft af ernæring.

C-Vitamin

En 34-gram servering af 10 friske bælg indeholder 20.4 mg vitamin C. Dette beløb forsyninger omkring 23 procent af Food and Nutrition Board ' s anbefalede daglige tilførsel af C-vitamin, for en voksen mand, og 27 procent af de krav til en kvinde. C-Vitamin bruges af kroppen til at syntetisere kollagen og støtte vækst, udvikling og reparation af knogler. Det virker som en antioxidant, som forhindrer frie radikaler-forbindelser fra skadelige cellulære væv og DNA. At spise masser af højt C-vitamin fødevarer som bælg kan mindske din risiko for kræft, slidgigt, hjertesygdomme og forhøjet blodtryk. For at maksimere mængden af C-vitamin, du får fra bælg, spis dem friske, ikke mere end tre til fire dage efter købet.

Vitamin K

K-Vitamin er nødvendigt for kroppen til at producere flere af de proteiner afgørende for korrekt blodkoagulation. Ifølge Harvard School of Public Health, K-vitamin hjælper også med at holde knoglerne stærke ved at øge knogletæthed. En servering af 10 friske bælg giver 8.5 mikrogram K-vitamin, eller 7 procent af en persons daglige behov, og 9 procent af en kvindes. Ved at inkludere fødevarer rige på vitamin, K-vitamin i din kost, du kan mindske din risiko for knogleskørhed, knoglebrud og overdreven blødning, når du skærer eller kommer til skade.

Vitamin A

Eating 10 friske bælg giver dig 370 Internationale Enheder af vitamin A. For en mand, denne opfylder 41 procent af sit daglige behov for vitamin A. For en kvinde, 10 bælg giver 52 procent af hende, anbefalede daglige indtag af vitamin per portion. Din krop har behov for A-vitamin for at støtte sundhed og funktion af immunsystemet, udløser udtrykket af visse gener og støtte i røde blodlegemer syntese. A-Vitamin er også afgørende for, rodopi, protein i retinal receptorer, der giver dem mulighed for at absorbere lys. Uden tilstrækkelig vitamin A, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle kræft eller vision lidelser som natteblindhed.

Kostfibre

En 1-cup servering af rå bælg indeholder 1,6 gram af kostfibre, eller cirka 5 procent af den anbefalede daglige indtag af fiber til raske voksne. Ud af det samlede antal 0.4 gram er fra opløselige fibre og 1,2 gram er bidraget af uopløselige fibre. Høj opløselig fiber indtag, der er knyttet til at sænke blodets kolesterol og en nedsat risiko for diabetes, mens uopløselige fibre kan regulere afføring og kan hjælpe med at forhindre fordøjelsessystemet lidelser såsom hæmorider og diverticular sygdom. En 2009 undersøgelse offentliggjort i "Ernæring Anmeldelser" tilføjer, at en høj-fiber kost kan også sænke risikoen for fedme, hjertesygdomme, for højt blodtryk og slagtilfælde. For en høj-fiber måltid, kombinere bælg i en røre-yngel med fiber-rige grøntsager, som asparges, grønkål, gulerødder, grønne bønner eller rosenkål.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære