Sund Kost >> Kost

De Næringsstoffer, Salat Og Tomater

Skrevet af Sylvie Tremblay, Civilingeniør; Opdateret November 21, 2018

Salat og tomater både hjælpe dig med at nå dine ugentlige veggie indtag -- 21 kopper til mænd eller 17.5 kopper til kvinder, i henhold til det AMERIKANSKE Department of Agriculture. De tilbyder nogle ernæringsmæssige forskelle-for eksempel, tomater indeholder den kræft-bekæmpelse stof lycopen, et næringsstof ikke findes i salat. Men, salat og tomater også dele et par fælles for vigtige næringsstoffer for at hjælpe med at opretholde din sundhed.

Fiber

Tomater og salat, der både giver dig med fiber. Fiber aids i sund fordøjelse-det hjælper med at styre frigivelsen af sukker i blodet efter et måltid, og også hjælper med at bekæmpe forstoppelse ved at blødgøre og løsne din afføring. Mænd bør spise 38 gram fibre dagligt, og kvinder bør spise 25 gram dagligt i henhold til Linus Pauling Institute. En kop hakkede tomater giver 2.2 gram fiber i retning af dette mål. Romaine, butterhead og iceberg salat indeholder 2, 1.2 og 1.8 gram fiber, henholdsvis, - per-to-cup, der tjener.

C-Vitamin

At indarbejde tomater og salat i din kost, også hjælper dig med at nå dit anbefalede daglige indtag af vitamin C kaldes også ascorbinsyre. Tomater tjene som en rig kilde af ascorbinsyre. En kop hakkede tomater indeholder 25 mg C-vitamin -- en tredjedel af de 75 mg krævede dagligt for kvinder og 28 procent af de 90 mg behov for mænd, i henhold til NYU Langone Medical Center. Salat indeholder mindre mængder af C-vitamin, med en 2-cup servering af romaine, butterhead eller iceberg-salat hver giver ca 4 mg ascorbinsyre. Din krop bruger denne C-vitamin til at nære dit immunforsvar, støtte i sårheling og fremme en sund hjernefunktion.

Vitamin A

Tomater og salat-især romaine salat -- øge dit indtag af vitamin A. Din krop bruger A-vitamin for at støtte i celle kommunikation, og A-vitamin i dit system hjælper med at guide celle udvikling. A-Vitamin hjælper også din krop for rodopi, en kemisk vigtigt at vision. Mænd har brug for 3.000 internationale enheder A-vitamin dagligt for at opretholde et godt helbred, ifølge Office for Kosttilskud, mens kvinder har behov for 2,333 IU. En to-cup servering af enten romaine eller butterhead salat giver hele dit daglige indtag af vitamin A, der indeholder 8,188 IU eller 3,644 IU af vitamin A, hhv. Tomater indeholder 1,499 IU af vitamin A pr kop, og en to-cup servering af iceberg salat giver 722 IU af vitamin A.

Servering Tips

Salat og tomater er alsidig i køkkenet, og bliver kreativ, vil give dig mulighed for at nyde dem også kogte eller rå. Prøv dampende butterhead eller romaine salat og derefter serveres med grillet kyllingebryst eller laks toppet med frisk tomat salsa. Let frakke strimlet icebergsalat i sesam olie og derefter svits indtil de er møre, eller smide hakkede salat til dine supper eller gryderetter at visne. Alternativt, hule ud tomater, ting med quinoa, hakket salat og peber, og derefter bage, indtil de er møre for et næringsstof, der er pakket vegetarisk måltid.

Om Forfatteren

Sylvie Tremblay har en Master of Science i molekylær-og cellebiologi og har mange års erfaring som kræftforsker og neurolog. Baseret i Ontario, Canada, Tremblay er en erfaren journalist og blogger, med speciale i ernæring, fitness, livsstil, sundhed og bioteknologi, samt fast ejendom, landbrug og clean tech.

ADVERT

Mest populære