Sund Kost >> Ernæring

Næringsstoffer, Som den Menneskelige Krop har Brug for i Store Quanities

De næringsstoffer, du har brug for i store mængder, er dem, der giver energi til at støtte din krops sundhed og for at opretholde en optimal funktion. Disse næringsstoffer, kaldet makronæringsstoffer, omfatter kulhydrater, proteiner og fedtstoffer. De alle leverer energi i form af kalorier, men hver tjener en særlig afgørende rolle.

Kulhydrater

To af de tre kulhydrater -- sukker og stivelse -- fungere som kroppens foretrukne energikilde. Under fordøjelsen, de er nedbrudt til glukose, som hurtigt omdannes til energi, der kan anvendes af hver celle. Nogle glukose bliver opbevaret i leveren og musklerne, så du har energi klar, når det er nødvendigt. Overskydende glukose omdannes til fedtsyrer og oplagres som fedt. En væsentlig forskel mellem de to er, at sukker giver energi uden næringsstoffer, men stivelse, eller komplekse kulhydrater, levere energi plus vitaminer, mineraler og fibre. Fiber er den tredje type af kulhydrat, men det er ikke fordøjet. Uopløselige fibre tilføjer bulk, der holder maden bevæger sig gennem fordøjelsessystemet, og opløselige fibre hjælper med at sænke kolesterol og holder blodsukkeret i balance.

Proteiner

Proteiner består af lange kæder af aminosyrer. Når du spiser proteiner, de er fordøjet i de enkelte aminosyrer, som kroppen så bruger til at bygge de specifikke proteiner, den har brug for. Aminosyrer er ikke gemt i kroppen, hvilket betyder, at det er vigtigt at få en regelmæssig forsyning fra din daglige kost. Hver del af din krop har brug for protein, fordi det, der er ansvarlige for den struktur, vækst, reparation og funktion af celler, væv og organer. Blot ét eksempel: du kan ikke bevare muskelmassen uden protein. Hæmoglobin, antistoffer, enzymer og nogle hormoner er alle lavet af proteiner.

Fedt

På trods af deres dårlige ry, fedt er en vigtig del af din kost, fordi de vil sikre en normal vækst og udvikling. Fedt danne den struktur, der understøtter celle vægge, pude dine organer og hjælpe med at producere hormoner. Vitaminer A, E, D og K kan ikke være korrekt, optages, medmindre fedtstoffer er til stede. Mættet fedt og kolesterol er "dårlige" fedtstoffer, fordi de bidrager til hjertesygdomme. Transfedtsyrer, der er identificeret som hydrogenerede vegetabilske olier, bør også undgås, fordi de rejser kolesterol. Den bedste måde at tilføje fedt i din kost, er ved at indtage sunde umættede fedtstoffer -- monoumættede og flerumættede -- som faktisk er lavere kolesterol og hjælper med at forhindre inflammation.

Krav

Mænd og kvinder har brug for 130 gram kulhydrater dagligt, helst fra komplekse kulhydrater, som hele korn, frø, nødder, frugter, grøntsager og bønner. Mænd bør omfatte 56 gram protein i deres daglige diæt, mens kvinder har behov for 46 gram. Nogle af de højeste kilder til protein har også mættet fedt og kolesterol, så de sundeste valg omfatter fjerkræ, fisk, bønner, magert kød og fedtfattige mejeriprodukter. Dit samlede daglige fat forbruget bør ikke overstige 20% til 35% af dine daglige kalorier. Mættet fedt bør begrænses til mindre end 7 procent af den samlede daglige kalorier og kolesterol bør ikke overstige 300 mg. Sunde fedt kommer fra vegetabilske olier, nødder, frø og fisk.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære