Sund Kost >> Ernæring

Næringsstoffer i en Grillet Kylling Sandwich

Skrevet af Bethany Fong, R. D.; Opdateret November 21, 2018

En grillet kylling sandwich er en god kilde til protein, kulhydrat, vitaminer og mineraler. Det er også sundere end en stegt kylling sandwich, fordi grille bruger mindre olie end dyb-stegning, hvilket betyder færre kalorier og fedt i det færdige produkt. Skabe en endnu sundere grillet kylling sandwich ved at udnytte nærende ingredienser, når det er muligt og overvågning af de usunde ingredienser og krydderier.

Kylling

Kylling er en god kilde til protein, B-vitaminer og mineraler som jern, fosfor og selen. Protein er vigtigt for at reparere og vedligeholde væv, opbygning af et stærkt immunforsvar og udvikle muskelmassen. B-vitaminer er vigtige for stofskiftet, normal nervefunktion og sunde røde blodlegemer. Jern hjælper med at transportere ilt rundt i kroppen; fosfor arbejder med calcium til at opbygge stærke knogler og tænder, og selen styrker immunforsvaret og hjælper med funktion af skjoldbruskkirtlen.

Federal kostråd anbefaler at spise magre proteiner, der er lavere indhold af fedt og kalorier, fordi overskydende fedt-og kalorie indtag kan føre til vægtstigning, fedme og fedmerelaterede sygdomme som diabetes, kræft og hjertesygdomme. Et kyllingebryst er det magreste skære en kylling fordi det er naturligvis lavere i kalorier og fedt, end kylling ben og lår. Fjernelse af hud også dramatisk nedsætter kalorier og fedt. En 3-ounce kogt kylling uden skind bryst 138 kalorier, 26 gram protein og 3 gram fedt. En 3-ounce kylling lår med huden har 196 kalorier, 22 gram protein og 11 gram fedt.

Brød

Brød indeholder kulhydrater og er en god kilde til folat, thiamin, riboflavin og niacin. Serverer grillet kylling på hele hvede brød er sundere end hvidt brød, fordi det er en type af hele korn. United States Department of Agriculture siger hele-korn indeholder flere fibre, B-vitaminer, kalium, selen og magnesium end almindelig, raffineret korn. Fiber støtter især vægt vedligeholdelse og kan sænke kolesteroltallet og risikoen for hjertesygdom. En regelmæssig, hvid hamburger bolle har 120 kalorier, 21 gram kulhydrat, 1 gram fiber, 40 milligram af kalium, 9 mg magnesium og 8 mikrogram selen. En hel-hvede hamburger bolle har 114 kalorier, 22 gram kulhydrat, 3 gram fiber og tre gange så meget kalium, magnesium og selen.

Pynt

Pynt kan øge eller reducere det ernæringsmæssige indhold af en grillet kylling sandwich. Frisk salat, tomat, løg og andre grøntsager vil tilføje fiber, vitaminer og mineraler. Kost som er rig på frugt og grøntsager, har vist sig at sænke blodtrykket og mindske risikoen for hjertesygdomme og visse kræftformer. Bruge ost i moderate mængder, fordi det er et god kilde til protein og calcium-det kan være høj i kalorier og fedt. Undgå toppings som friterede løg og bacon, fordi de er høj i kalorier og fedt.

Krydderier

Krydderier kan være høj i kalorier, fedt, natrium og tilsat sukker. Brug dem sparsomt, og for dem på den side, til at styre, hvor meget der er indtaget. At spise for meget natrium kan øge blodtrykket hos visse personer, og tilsat sukker bidrager til caries og overskydende kalorieindtag. Hjælp fedtfattig mayonnaise eller cremet smørepålæg vil reducere fedt og kalorier. En spiseskefuld af almindelig mayonnaise indeholder 99 kalorier og 11 gram fedt, mens fedtfattig mayonnaise har 36 kalorier og 3 gram fedt. Lav-natrium ketchup og barbeque saucer, har væsentlig mindre natrium end den almindelige versioner. For eksempel, der er 167 mg natrium i en spiseskefuld af almindelig ketchup og kun 3 milligram i lav-natrium ketchup.

Om Forfatteren

Bethany Fong er en registreret diætist og chef fra Honolulu. Hun har produceret en række sundhedspædagogiske materialer og arbejdet i wellness-industrier som klinisk diætetik, food service forvaltning og offentlig sundhed.

ADVERT

Mest populære