Sund Kost >> Sunde Måltider

Hvad Næringsstoffer Gør Grapefrugt Har?

En citrus frugt, som opstod i Caribien, grapefrugt fået sit navn, fordi den vokser i klynger, som vindruer. Grapefrugt er enten gul eller rødlig-gul hud, med kødet, der er hvid, pink eller rubinrød i farven. Med en smag, der er en kombination af syrlig og sød, grapefrugt er fyldt med næringsstoffer og har mange anerkendte sundhedsmæssige fordele.

Grundlæggende Ernæring

Grapefrugt er et naturligt lavt kalorieindhold fødevarer, som egner sig godt til vægttab planer. Halvdelen af en mellemstor grapefrugt af enhver farve, der kun indeholder 41 kalorier og lidt mere end 10 gram kulhydrat, hvilket gør det til et godt valg for lav-carb diæter og diabetikere, der tæller kulhydrater. Næsten 9 gram af en grapefrugt er kulhydrater fra naturlige sukker i form af saccharose, glucose og fructose. En halv grapefrugt, der er mindre end 1 gram hver af protein og fedt.

Pektin

Halvdelen af en mellemstor grapefrugt giver 1.4 gram opløselige fibre. Kendt som pektin, denne type fiber opstår i grapefrugt s membraner, bindevæv, så det er vigtigt at spise hele frugten, og ikke skille disse membraner. Siden 1970'erne pektin i frugter som grapefrugt har modtaget stor opmærksomhed fra forskere for sin evne til at sænke kolesterol. Nogle foreløbige undersøgelser tyder også på, at pektin kan have kræftbekæmpende egenskaber, ifølge Memorial Sloan-Kettering Cancer Center.

Antioxidant Vitaminer

Sammen med andre citrusfrugter som appelsiner og citroner, grapefrugt er høj i antioxidanter. Halvdelen af en mellemstor grapefrugt forbrugsstoffer 44 gram C-vitamin, eller mellem 49 og 59 procent af den anbefalede daglige tilførsel for voksne mænd og kvinder, henholdsvis. Grapefrugt er også en god plante-baseret kilde til vitamin A, med den samme tjener, der tilbyder 1,187 internationale enheder, eller mellem 40 og 52 procent af ADT for mænd og kvinder.

Fytokemikalier

Grapefrugt indeholder rigelig fytokemikalier, naturligt forekommende forbindelser, der hjælper planterne med at bekæmpe off bakterier og svampe, når de vokser. Liminoids, flavonoider og lycopen er tre af grapefrugt mest betydningsfulde fytokemikalier. Undersøgelser på dyr tyder på, at liminoids kan have anti-tumor egenskaber, især for brystkræft, mens lycopen, der giver pink og rød grapefrugt deres farve kan sænke risikoen for lunge -, mave-og prostatakræft. Flavonoider er antioxidanter, der hjælper med at beskytte mod skader på celler fra frie radikaler.

Om Forfatteren

Paula Martinac har en Master of Science i sundhed og ernæring uddannelse fra Hawthorn Universitet, med fokus på sund aldring, forebyggelse af kræft, vægt, kontrol og håndtering af stress. Hun Bord Certificeret i holistisk ernæring og en Certificeret Mad og Ånd Praktiserende læge, og har skrevet udførligt om ernæring til forskellige hjemmesider.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære