Sund Kost >> Sunde Måltider

Næringsstoffer i franske Grønne Linser

Skrevet af Kevin Jernbane; Opdateret November 28, 2018

Linser kommer i en række forskellige typer, og de er almindeligt anvendt i supper og gryderetter. Udarbejdelsen af disse bælgplanter som regel indebærer, rensning, sortering, iblødsætning og kogning. Franske grønne linser kræver ikke iblødsætning, og de er også mere resistente over for at falde fra hinanden, mens de bliver kogt. Når det kommer til dit helbred, franske grønne linser indeholder flere næringsstoffer og har særlige fordele. Ifølge diætist Samantha Heller, herunder disse typer af grøntsager i din kost flere gange om ugen kan reducere din risiko for kolorektal cancer og hjertesygdomme.

Kulhydrater

Kulhydrater i form af simple og komplekse. Simple kulhydrater forårsager en hurtig stigning i blodsukkeret efterfulgt af en hurtig frigivelse af insulin. Dette vil til gengæld fremmer vægtstigning. Komplekse kulhydrater, på den anden side, fordøje langsomt og give dig en konstant strøm af energi. Dette medfører en langsom frigivelse af insulin. Bælgfrugter har et højt indhold af komplekse kulhydrater. En 1-cup servering af tørrede franske grønne linser indeholder omkring 72 gram. Den anbefalede daglige indtagelse af disse makronæringsstoffer for voksne i alderen 19 til 70 45 til 65 procent af den samlede kalorier.

Højt Fiber Indhold

Franske grønne linser er chock fuld af opløselige fibre. En 1-kop, der serverer indeholder 16 gram. Opløselige fibre, som er optaget i vand danner en gel inde i tarmens vægge, når de indtages. Dette er ikke blot hjælpe med at regulere blodsukkerniveauet, men det hjælper også med at sænke kolesterol. Mænd op til 50 år bør tilstræbe, at mindst 38 gram af den samlede fiber om dagen, og mænd over 51 bør få mindst 30 gram. Kvinder 50 år eller yngre bør få mindst 25 gram og kvinder over 51 bør tilstræbe, at mindst 21 gram.

Protein

Franske grønne linser har et højt indhold af protein. Men i modsætning til animalske kilder, de er ikke komplette proteiner, fordi de ikke indeholder alle de essentielle aminosyrer. En kop linser indeholder 36 gram protein. Den daglige anbefalede indtag af protein er 56 gram for mænd 19 til 70 år gamle, og 46 gram for kvinder i samme aldersgruppe.

Fedt og Kolesterol

En kost med højt indhold af mættet fedt og kolesterol, øger kolesterol og fremmer opbygningen af plak i arterierne. Franske grønne linser er både fedt og kolesterol gratis.

Kalorier

Franske grønne linser har en moderat høj mængde af kalorier fra protein og kulhydrat indhold. Kulhydrater og protein hver har 4 kalorier per gram. En kop linser har 440 kalorier.

Jern og C-Vitamin

Jern er almindeligvis findes i animalsk protein. Dette mineral er vigtigt for transport af ilt gennem kroppen. Bælgplanter generelt har et højt jernindhold, hvilket er en fordel i ikke-kød kost. En kop franske grønne linser indeholder 100 procent af det anbefalede daglige indtag af jern.

C-Vitamin er en antioxidant, der øger immunitet og fremmer et sundt bindevæv. Den anbefalede daglige dosis for kvinder over 18 år er 75 mg, og det anbefalede indtag for mænd over 18 år er 90 mg. En 1-kop, der serverer franske grønne linser indeholder omkring 16 procent af den daglige værdi af dette vitamin.

Om Forfatteren

Jeg er meget ægte og magnetisk på kamera, og har lavet adskillige videoer på min egen for kunder og andre organisationer, som jeg er tilknyttet. Jeg har også en grad i Sport Management, og flere certificeringer til at sikkerhedskopiere mine gyldighed. Jeg har også været omtalt i tre forskellige udøve infomercials og havde en talende rolle i en National Lampoons film.

ADVERT

Mest populære