Sund Kost >> Ernæring

Hvad Næringsstoffer Gøre Gulerødder Give?

Skrevet af Melodie Anne ; Opdateret November 27, 2018

Der er en god grund til, at din mor fortalte dig at spise alle de gulerødder, der er på din tallerken. Gulerødderne er fulde af næringsstoffer, der giver mange sundhedsmæssige fordele. Især gulerødder er høj i A-vitamin og kalium. Vitamin A bidrager til øjet sundhed, mens kalium hjælper med at sænke dit blodtryk, og holder dit hjerte, knogler og muskler stærke. Gulerødder også levere en god dosis af kulhydrater og fibre. Kulhydrater giver dig energi, mens fiber hjælper med vægt forvaltning og holde din fordøjelse systemet fungerer, som det skal.

Vitamin A

Gulerødder er rig kilde til vitamin A, især i form af beta-caroten, som giver dem deres klare orange farve. Beta-caroten omdannes til retinol, er den mest anvendelige form for vitamin A. Retinol beskytter de membraner, der omgiver øjnene, at absorbere lys. Desuden, dette vitamin, som hjælper dine øjne med at skelne billeder og sender en besked til din hjerne. Tilstrækkelig vitamin A indtag hjælper med at bevare dit syn, især night vision. Voksne kvinder har brug for 700 mikrogram dagligt vitamin A, mens voksne mænd kræver 900 mikrogram, rapporter Kontoret for Kosttilskud. Du får mere end 900 mikrogram A-vitamin, primært i form af beta-caroten, fra 1 kop rå hakkede gulerødder.

Kalium

Mellemmåltider om gulerødder tilføjer til din daglige kalium krav. Kalium er en elektrolyt, der opløses i cellevæsken-sammen med calcium og natrium-og leder elektricitet. Tilstrækkelig indtagelse af kalium er af afgørende betydning for muskelsammentrækning og en stabil hjerterytme. Som en voksen, du har brug for 4,700 milligram af kalium hver dag, forklarer Linus Pauling Institute. En kop hakkede, rå gulerødder tilbyder mere end 400 milligram, som er næsten 10 procent af din anbefaling.

Kulhydrater

Næsten alle de kalorier i gulerødder kommer fra kulhydrater, er den vigtigste energikilde for kroppen. Som kulhydrater bryde ned under fordøjelsen, de omdanne til glukose. Da alle celler er afhængige af glukose til brændstof, sikre, at din kost består af 45 til 65 procent kulhydrater, bemærker de Diætetiske Retningslinjer for Amerikanerne. Kulhydrater har 4 kalorier per gram, så hvis du følger typisk et 2.500-kalorie-per-dag kost, du har brug for 281 til 406 gram protein hver dag. Under 1 kop rå, hakkede gulerødder, der indeholder mere end 10 gram kulhydrater.

Fiber

Gulerødder tilføje fiber til din kost -- næsten 4 gram pr 1 kop rå hakkede gulerødder. Du har brug for 14 gram fibre for hver 1.000 kalorier du indtager, eller 35 gram for et 2.500 kalorieindhold kost. Opløselige fibre fra gulerødder tiltrækker væske i dine tarme, der forsinker fordøjelsen og giver mikronæringsstoffer tid nok til at absorbere gennem tarmvæggene. Denne type fiber også styrker mad til tilbage op i din mave, og gør du føler dig fuld i en længere periode. Uopløselige fibre skubber affald, hastigheder fordøjelsen og gør din afføring blødt og let at passere. Begge typer fibre er lige så vigtigt i din kost, og gulerødder har omkring lige dele opløselige og uopløselige fibre.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

ADVERT

Mest populære