Sund Kost >> Kost

Næringsstoffer Dåse Ærter

Skrevet af Michelle Kerns; Opdateret: November 19, 2018

Dåse ærter er en lav-kalorie, mættet fedt og kolesterol-gratis kilde til kostfibre, jern, vitamin A og vitamin C. Ifølge National Institutes of Health, dåse dåse grøntsager som ærter, indeholder ikke så høj en koncentration af næringsstoffer, som deres friske kolleger, men at de stadig kan øge din ernæring, især når friske ærter er ikke tilgængelig. Spise dåse ærter kogt eller direkte fra beholderen. Hvis du er på natrium-kontrolleret diæt, skal du vælge lav-natrium-eller natrium-fri mærker.

Kostfibre

En 1/2-cup, der tjener dåse ærter indeholder 3 gram kostfiber. Dette beløb leverer omtrent 12 procent af det AMERIKANSKE Department of Agriculture ' s anbefalede daglige tilførsel af fiber for voksne mænd og kvinder på en 2,000 kalorie diæt. Ærter indeholder en høj mængde opløselige og uopløselige fibre. Opløselige fiber indtagelse er forbundet med en nedsat risiko for forhøjet kolesterol i blodet og sukkersyge. Uopløselige fibre kan hjælpe med at regulere afføring og kan forhindre, at fordøjelsessystemet lidelser som kræft i tyktarmen. En høj-fiber kost kan også sænke risikoen for slagtilfælde, forhøjet blodtryk og hjertesygdomme.

Jern

Hver 1/2-cup, der tjener dåse ærter opfylder 11 procent af en mands daglige behov for jern-og næsten 5 procent af en kvindes krav. Jern er en vigtig del af de røde blodlegemer og er nødvendig for syntese af adenosin trifosfat, eller ATP. Hvis din kost mangler jern-rige fødevarer som ærter, kan du være mere tilbøjelige til at udvikle anæmi eller neurologiske problemer som attention-deficit hyperactivity disorder. Ærter indeholder nonheme jern, en form af jern, der er, ikke optages så let som hæm-jern findes i animalske produkter. Dine tarme vil absorbere mere plante-baserede strygejern hvis du spiser fødevarer på samme tid som kød eller en rig kilde til vitamin C. Mix dåse ærter i salater indeholder appelsin eller grapefrugt segmenter, eller tjene dem som en side parabol til grillet kylling, fisk eller magert oksekød.

Vitamin A

Voksne har brug for mellem 700 og 900 mikrogram A-vitamin hver dag, og en 1/2-cup, der tjener dåse ærter giver omkring 10 procent af dette krav. A-Vitamin understøtter funktionen af immunsystemet, reproduktions-og skelet-systemer. Det er også vigtigt for huden, og øjet sundhed. Mennesker, der ikke indtager tilstrækkelige mængder af vitamin A, der regelmæssigt kan være mere tilbøjelige til at udvikle kræft og vision lidelser som grå stær eller aldersbetinget macula degeneration. A-Vitamin er fedtopløseligt og skal være ledsaget af fedt for at blive optaget. Rør dåse ærter i kød-baserede supper og gryderetter eller mix dem til kylling eller tun salater klædt med olivenolie.

C-Vitamin

Dåse ærter indeholder 15 procent af det anbefalede daglige indtag af C-vitamin i hver 1/2-cup, der tjener. Vitamin C kaldes også ascorbinsyre, aids i syntesen af kollagen og hjælper med at bevare sunde tænder, knogler og cellulære væv. Det har antioxidant egenskaber, der gør det muligt at forhindre DNA-skader ved at hæmme aktiviteten af frie radikaler-forbindelser. Tilstrækkelig C-vitamin indtagelse kan hjælpe med at forhindre højt blodtryk, kræft, knogleskørhed og hjertesygdom. C-vitamin indhold dåse ærter vil falde over tid og med udsættelse for varme, luft og vand. Hold dåser af ærter i et køligt, mørkt sted, og brug dem inden udløbsdatoen. Steam dåse ærter eller spis dem rå, i stedet for at koge dem for at minimere vand-kontakt.

Om Forfatteren

Michelle Kerns skriver til en bred vifte af print-og online publikationer og har specialiseret sig i litteratur og videnskab emner. Hun har fungeret som en bog klummeskribent siden 2008 og er medlem af National Book Critics Circle. Kerns studerede engelsk litteratur og neurologi ved UC Davis.

ADVERT

Mest populære