Sund Kost >> Sunde Måltider

Næringsstoffer, Som Vi Kan Få i Guava Frugt

Guava, en runde, gule, musky-duftende tropiske frugter, der stammer fra central Amerika og Mexico, er vokset i varme, tropiske klimaer i hele verden. Selv om det er mest almindeligt i skiver, seeded og spises som en snack eller dessert, for det er også bruges tørrede, som en pasta eller kogte. Guava er høj i antioxidanter, kostfibre, fytokemikalier og kalium, og det tilbyder en bred vifte af ernæringsmæssige fordele.

C-Vitamin

I 1940'erne, guava blev en populær frugt i Usa. Forskning på sit C-vitamin indhold bedt om udvikling af kosttilskud i pulverform fremstillet af guava skræl. I løbet af World War II, soldater almindeligt modtaget guava pulver, der indeholder 2.500 til 3.000 mg ascorbinsyre, vitamin C, med deres rationer til at forhindre skørbug og øge immunitet. I 1944, en "Milwaukee Journal" klummeskribent anført, at 4 ounces af guava pulver, der er indeholdt nok C-vitamin for at hjælpe en Arctic explorer afværge skørbug for tre måneder.

Afhængigt af det store udbud og modenhed af en guava, mængden af C-vitamin i en servering varierer fra 56 til 600 mg, med den højeste koncentration i huden, mens en navlepiercing orange indeholder typisk omkring 82 mg. Den nuværende voksen anbefalet daglig dosis for C-vitamin er 90 mg per dag for mænd og 75 for kvinder. Tilføjelse af guava til din kost kan sikre, at du får masser af det.

Carotenoider

Guava er også en rig kilde af lycopen, en kost fytokemiske fra carotenoid familie, der ser ud til at hæmme betændelse. Mange planter, tomater, vandmelon og rød grapefrugt, indeholder carotenoider, som forårsager røde, orange og gule pigment i de pågældende fødevarer. Linus Pauling Institute lister guava som en frugt, der, når der spises regelmæssigt, kan hjælpe med at forhindre inflammatoriske sygdomme som leddegigt, cøliaki sygdom, inflammatorisk tarmsygdom, bursitis og diverticulitis, samt kroniske problemer, herunder åreforkalkning, fedme og diabetes mellitus.

Fiber

En kop skiver guava indeholder 9 gram kostfibre, næsten det dobbelte af den mængde af fiber i en skål med klid korn. Academy of Nutrition and Dietetics anbefaler, at voksne kvinder få 25 gram fibre om dagen, og at mænd bruger 38 gram til at hjælpe med at forhindre hjertesygdomme, diabetes, mave problemer og fedme. Afhængig af sorten, tørret guava indeholder endnu mere fiber per gram end rå guava og er en nem snack fødevarer til mennesker, der ønsker at øge deres fiber indtagelse.

Andre Næringsstoffer

Kalium, der hjælper kroppen med at regulere blodtryk, er ofte svært at finde i rigelige mængder i fødevarer, men guava indeholder ca 688 mg per kop, hvilket giver dig en femtedel af dit daglige anbefalede indtag for det pågældende næringsstof. Hertil kommer, at guava er en kilde til en lang række andre vitaminer og mineraler. Hver 1-kop, der serverer giver dig 30 mg calcium, .5 milligram jern, 36 milligram magnesium, 66 mg fosfor, .38 milligram zink og spor af thiamin, riboflavin, niacin og vitamin B-6.

Om Forfatteren

Maia Appleby er en NASM-certificeret personlig træner med mere end 15 års erfaring i fitness-branchen. Hendes artikler har været udgivet i en lang række forskellige trykte magasiner og online publikationer, herunder den Gale Encyclopedia of Nursing and Allied Health, New Moon og Netværk Bodybuilding.com.

Foto Credits

  • Guava / 番çŸ3æ¦ billede af lefebvre_jonathan fra Fotolia.kom
ADVERT

Mest populære