Sund Kost >> Kost

Hvad Næringsstoffer Gøre Bananer?

Bananer giver flere vigtige næringsstoffer til de daglige sundhed. De er lav i kalorier -- med omkring 90 kalorier for en 6-tommer banan -- høj i fiber og tilbyder flere vitaminer og mineraler. Hvis du er keder sig med almindeligt bananer, finde andre måder at indarbejde dem i din kost. Mos dem og rør dem i mosede søde kartofler til aftensmad for ekstra sødme. I de varme sommer måneder, sætte et spyd gennem en skrællet banan, pop det i fryseren, og dyp dem i smeltet chokolade til en sød godbid.

Kalium

En 6-tommer banan giver næsten 10 procent af dit daglige kalium krav. Kalium er en elektrolyt, hvilket betyder, at det hjælper med at lede elektricitet i hele din krop. Når kalium absorberes i dit system, det opløses i væsken inde i cellerne. Kalium krydser cellemembraner, hvis det er nødvendigt, for at hjælpe andre elektrolytter opretholde en balance af væske. Denne proces er afgørende for elektrisk strøm, som gør dit hjerte slå, og holder muskler i bevægelse. Du skal 4,700 milligram dagligt, kalium, rapporter Linus Pauling Institute. At have en 6-tommer banan som en midmorning snack tilføjer mere end 350 milligram af kalium til din kost.

Fiber

En banan pakker næsten 3 gram fiber i din kost, hvis du spiser en 6-tommer stykke frugt. De fleste af fiber i bananer, der er uopløseligt. Det er den type fiber, der skubber ud af spild og gør din afføring lettere for dig at passere. Bananer har også en lille mængde opløselige fibre. Som opløselige fiber bevæger sig gennem dine tarme, det opsuger væske og skaber en tyk slam. Opløselige fibre er ansvarlig for at bremse fordøjelsen, en proces, der hjælper vitaminer og mineraler fuldt ud at absorbere i din tarm. Holde dit hjerte sundt ved at få den anbefalede 14 gram af den samlede fiber for hver 1.000 kalorier du indtager, rapporterer Dietary Guidelines for Americans 2010. Som et eksempel, hvis du følger et gennemsnit 2,000 kalorie diæt, er du nødt 28 gram fibre hver dag.

B-Vitaminer

Du kan få flere typer af B-vitaminer ved at nyde en banan én gang i et stykke tid. B-vitaminer arbejder sammen om at nedbryde kulhydrater og proteiner og fedt fra den mad, du spiser. Bananer har små mængder af thiamin, riboflavin og niacin. Folat, anden B-vitamin i bananer, er et vigtigt vitamin for kvinder i den fødedygtige alder. Du har behov for dette vitamin for at forebygge neuralrørsdefekter, såsom spina bifida, der opstår i et voksende foster, ofte, før du er klar på en graviditet. Folat hjælper også med at få nye røde blodlegemer, som transporterer ilt rundt i dit system.

C-Vitamin

En 6-tommer banan har mere end 10 procent af dit daglige C-vitamin behov. C-Vitamin, der ikke kun hjælper dit immunforsvar arbejde sit bedste, er det også virker som en antioxidant. I denne rolle, C-vitamin neutraliserer skadelige frie radikaler, der ødelægger sunde celler. Høje niveauer af frie radikaler i dit system øge din risiko for kroniske sygdomme, herunder kræft og skader på hjertet. Kontoret for Kosttilskud rapporter om, at kvinder har brug for 75 mg C-vitamin hver dag, mens mænd kræver 90 mg. Du får omkring 9 mg C-vitamin fra en 6-tommer banan.

Om Forfatteren

Melodie Anne Coffman har specialiseret sig i den samlede wellness, med særlig interesse i kvinders sundhed og personlig forsvar. Hun har en kandidatuddannelse i fødevarevidenskab og human ernæring og er en certificeret instruktør gennem den nationale TILSYNSMYNDIGHED. Coffman forfølger sine personlige træner certificering i 2015.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære