Sund Kost >> Kost

Næringsstof Fakta for Besan Mel

Skrevet af Sandi Busch; Opdateret December 27, 2018

Besan mel, eller gram mel, måske ikke lyder bekendt, indtil du hører sin tredje navn: kikærtemel. Den karakteristiske nøddeagtige smag fra fintmalet kikærter giver besan mel evnen til at skabe velsmagende, simpelt brød at stå på egne med få ingredienser. Det står også over hvedemel proteinindhold og indhold af folat.

Grundlæggende

Besan mel er naturligt højere indhold af protein end hvede-baseret mel. En halv kop indeholder 10 gram protein, i forhold til 8 gram i fuldkornshvede-mel og kun 6 gram i hvid mel. En halv kop af besan mel har 178 kalorier og 3 gram fedt i alt. Selv om der er dobbelt så tyk af hele hvede mel, 70 procent af den fat i besan mel kommer fra sunde, umættede fedtstoffer, som kan sænke kolesterol. Den samme del er 5 gram fiber.

Vitaminer

En halv kop af besan mel har 201 µg folat, i forhold til 26 mikrogram i hele hvede mel og 182 mikrogram i beriget hvidt mel. Hvis du indtaget en hel halv kop af besan mel, du vil få 50 procent af den anbefalede daglige indtag af folat. Dette vigtige vitamin er afgørende for produktionen af proteiner og genetiske materiale. I denne rolle, folat er især vigtigt i perioder med hurtig vækst. Når det tages før og under graviditeten, og det hjælper med at forhindre misdannelser af hjernen og rygmarven. Den samme del af besan mel er en god kilde til thiamin og vitamin B-6. Thiamin omdanner mad til energi, mens vitamin B-6 er nødvendige for syntesen af røde blodlegemer og neurotransmitteren serotonin, der regulerer appetit og humør.

Mineraler

Besan mel leverer et boost af jern, magnesium og fosfor. Kendt for sin rolle transporterer ilt, jern også fungerer som en antioxidant, og det er nødvendigt for produktionen af kollagen. Magnesium forårsager muskler at slappe af, som hjælper med at opretholde kar-sundhed og regulerer blodtrykket. Fosfor kombinerer med calcium til at danne det primære stof, der bruges til at opbygge knogler. Det indebærer også lipider gennem kroppen og aktiverer enzymer, der producerer energi. En halv kop af besan mel har 2 milligram jern, 76 milligram magnesium og 146 milligram fosfor.

Forberedelse Tips

Besan mel er som regel blandet med vand, olivenolie, yoghurt eller mælk for at lave en pasta, der kan være nogen sammenhæng afhængigt af den ønskede brug. Pastaen er krydret med en blanding af persille, spidskommen, koriander, gurkemeje, rød chili, rosmarin, løg eller hvidløg. Det er traditionelt kogt i en stegepande til at skabe et fladbrød kaldet socca eller stegt i æbleskiver. Brug en tyk besan mel dejen til pels og svits grøntsager eller tilføje små rejer til en tynd dej og steger dem i appetitvækker-lignende pandekager.

Glutenfri

Besan mel indeholder ikke gluten, så det giver en god erstatning for hvede mel, gluten-fri kost. Afhængigt af den mad, du laver, bønne smag kan ikke skabe det bedste resultat. Prøv at blande besan mel, hvide ris, mel, hvilket gør sikker på, at det samlede beløb er det samme som det hedder i opskriften. Du vil sandsynligvis nødt til at justere væske for at skabe den samme konsistens er opnået med hvedemel. Hvis du laver gær dej, du bliver nødt til at tilføje omkring 1 teskefuld af guargummi eller xanthangummi for hver 1 kop mel, så gæren kan stige.

Om Forfatteren

Sandi Busch modtaget en Bachelor i psykologi, derefter forfulgte uddannelse i sygepleje og ernæring. Hun lærte familier til at planlægge og forberede sig på specielle diæter, arbejdede som en terapeutisk støtte specialist, og nu skriver om sine foretrukne emner – ernærings -, fødevare -, familier og forældre – til hospitaler og fagblade.

ADVERT

Mest populære