Sund Kost >> Ernæring

Hvordan at Vide, Hvis Du Ikke Absorbere Din Vitaminer & Mineraler

Skrevet af Sandra Kongen; Opdateret: 06 December, 2018

Normalt, er din krop gør et fantastisk stykke arbejde for at sortere igennem og trækker sig ud af alle de næringsstoffer, den har brug for fra de stoffer, du spise eller drikke på en dag. Nogle gange, selv om, dit system funktionsfejl, og de vitaminer og mineraler, du har brug for, er skyllet fra dit system som affald. Lægerne kalder det malabsorption syndrom. Kun din læge kan afgøre, om det sker, men der er et par symptomer, som kan gøre dig opmærksom på et muligt problem med malabsorption syndrom.

Det Grundlæggende i Malabsorption Syndrom

Din tyndtarmen er ansvarlige for at optage næring fra den mad du spiser og sende dem ind i din blodbanen, så de kan blive yderligere behandlet og distribueret til de strukturer, der er i hele kroppen, herunder knogler, hud, hår og andre organer. Malabsorption syndrom refererer til flere forskellige sygdomme, der påvirker din lille tarmens evne til at optage nok af visse næringsstoffer og væske. Dette kan omfatte makronæringsstoffer, såsom protein, kulhydrater og fedt, samt mikronæringsstoffer såsom vitaminer og mineraler – eller begge dele.

Hvordan Malabsorption Påvirker Din Sundhed

Du har brug for en daglig kombination af vitaminer og mineraler til at opretholde stærke knogler, sund hud, hjerte og nerve funktion, og en bred vifte af andre vitale kropsfunktioner. Afhængigt af typen af næringsstoffer ikke bliver absorberet, kan du have problemer med dit fordøjelsessystem, lav jern niveauer i dit blod (anæmi), følelsesløshed i hænder og fødder, hukommelse problemer og meget mere.

Symptomer kan også omfatte:

 • Blød, omfangsrigt afføring, der er lyse-farvede og ildelugtende.
 • Tørt hår eller hårtab.
 • Væskeophobning (ødem).
 • Oppustethed og gas eller eksplosiv diarré.
 • Lavt blodtryk, uforklarligt vægttab eller muskelsvind.

Årsager til Malabsorption Syndrom

Det er vigtigt at skelne mellem næringsstoffer på grund af en dårlig kost og mangler, der er forårsaget af malabsorption, som har en underliggende årsag, som kan have behov for behandling i tillæg til at erstatte de manglende næringsstoffer. Kun en læge kan afgøre, om dine symptomer skyldes malabsorption syndrom.

Det kunne være, for eksempel, at din mave ikke kan producere enzymer, er det nødvendigt at fordøje visse fødevarer, eller har svært ved at blande de fødevarer, du spiser med enzymer og syre i din mave producerer naturligt. Denne information hjælper din læge ordinere den rigtige kost og supplere regime til at holde dig sund

Årsager til malabsorption omfatter:

 • Skade, at din tarm infektion, inflammation, traumer eller kirurgi.
 • Langvarig eller hyppig brug af antibiotika.
 • Cøliaki, Crohns sygdom, kronisk pancreatitis.
 • Laktose intolerance.
 • Galdeblære, lever eller bugspytkirtel sygdom.
 • Parasitære infektioner.
 • Medicin eller behandling, der kan skade slimhinden i din tarm, såsom tetracyklin eller strålebehandling for visse kræftformer.

Test for Malabsorption Syndrom

Hvis din læge har mistanke malabsorption syndrom, hun vil sandsynligvis anbefale at starte med et par enkle diagnostiske tests, herunder:

 • Blodprøver for at kontrollere din vitamin og mineral niveau, såsom B-12, kalcium og jern.
 • Tests til at afgøre, om fedtet er til stede i din afføring, som normalt er tilfældet i malabsorption syndrom.
 • Breath test for at kontrollere for laktose intolerance.

For yderligere oplysninger, din læge kan også anbefale en CT-scanning eller anden billeddiagnostik test for at tjekke for strukturelle abnormiteter i dit fordøjelsessystem, såsom fortykkelse i væggene i dit tyndtarmen, der kan indikere, Crohn ' s sygdom.

Behandling Af Malabsorption Syndrom

Behandling af malabsorption syndrom omfatter administration af dine symptomer, såsom diarré, og erstatte de næringsstoffer, som din krop har brug for for at fungere. Afhængigt af årsagen til malabsorption og dine symptomer, behandling kan omfatte:

 • Henvisning til en diætist til at designe en kostplan, der hjælper med at sikre, at du får de næringsstoffer, du mangler.
 • Medicin til kontrol af diarré, som er en meget almindelig symptom på malabsorption syndrom.
 • Enzym kosttilskud for at hjælpe din krop med at optage næringsstoffer.
 • Ændringer i din kost.
 • Vitamin kosttilskud.

Behandling for malabsorption er meget vigtigt. Mangler de nødvendige næringsstoffer kan have en negativ indvirkning på alle systemer i din krop, herunder dit hjerte, hud, hjerne, muskler, blod og nyrerne.

Men det er også vigtigt at vide, hvilke vitaminer og mineraler du mangler, og de relevante ændringer i kosten og kosttilskud beløb, du har brug for en effektiv behandling. Fordi høje doser af vitaminer og mineraler kan have en negativ indflydelse på din sundhed, tjekke med din læge, før du begynder et regime, der anbefaler, at høje doser af vitaminer og mineraler, eller en meget restriktiv diæt.

Om Forfatteren

Sandra King bruger sin livserfaring som en lille virksomhed ejer, enlige forældre, lokalsamfundet frivillig og tvangsmæssig rejsende til at skrive om en lang række emner. Hun har grader i kommunikation og psykologi og har tjent certifikater i medicinsk skrivning, business management og anlægsgartneri. Hun bruger sine skrive evner til at meddele hende, publikum af de mange interessante eventyr, der findes i livet, og giver tips til, vokser ud over de udfordringer, du vil møde undervejs.

ADVERT

Mest populære