Sund Kost >> Kost

Normal Serum Kolesterol

Skrevet af Jan Sheehan; Opdateret 12 December 2018

Kolesterol er et fedt-lignende stof, der cirkulerer i blodet. Fordi kolesterol kan ikke opløses i blod, der skal transporteres til cellerne af lipoproteiner. Din krop har brug for nogle kolesterol, men at holde dit kolesteroltal inden for visse intervaller, er vigtig for et godt helbred. Høje serum-kolesterol øger risikoen for hjertesygdom. En serum kolesterol test vil afgøre kolesterol niveauer. For de mest præcise resultater, en serum kolesterol blod er taget efter en 12-timers hurtigt.

Total Kolesterol

Din total serum kolesterol består af high-density lipoprotein, eller HDL-kolesterol; low-density lipoprotein, eller LDL-kolesterol, og triglycerider. Niveauer er rapporteret i milligram per deciliter blod, eller mg/dL. American Heart Association definerer normal total kolesterol, som er mindre end 200 mg/dL. Total serum kolesterol over 200 er "borderline høj" og øger din risiko for hjertesygdomme. Total serum kolesterol over 240 anses for høj. En person med total kolesterol, at høj har dobbelt risiko for at udvikle hjertesygdom i forhold til en person, hvis total kolesterol er under 200.

LDL-Kolesterol

LDL-kolesterol kaldes ofte dårlige kolesterol, fordi højt LDL-niveauer er forbundet med en højere risiko for hjerteanfald eller slagtilfælde. Når der er for meget LDL cirkulerer i blodet, kan det bygge op på arterievæggene og danne plak, en tyk, hård stof, der kan indsnævre arterier. Hvis en blodprop former, det kan muligvis blokere blodgennemstrømning og blod kan ikke være i stand til at komme til hjertet eller hjernen. American Heart Association, eller AHA, definerer "optimale" LDL-kolesterol, som er mindre end 100 mg/dL. LDL-kolesterol over 190 anses for meget højt. At begrænse mættet fedt, transfedt og kolesterol i din kost vil hjælpe med at sænke LDL-niveauer.

HDL-Kolesterol

HDL-kolesterol kaldes ofte det gode kolesterol, fordi høje niveauer synes at beskytte mod hjerteanfald. Omkring en fjerdedel til en tredjedel af din serum kolesterol HDL, i henhold til AHA. Risikoen for hjertesygdom er høj, når HDL er mindre end 40 mg/dL for mænd og mindre end 50 mg/dL for kvinder. Det er bedst at have en HDL-niveau, der er 60 mg/dL eller mere. Reducere trans fedtstoffer i din kost vil hjælpe din krop med at producere flere HDL-kolesterol. Fysisk aktivitet vil bidrage til at hæve din HDL og lavere LDL niveauer.

Triglycerider

Triglycerider er en type fedt i blodet. Kalorier fra fødevarer, som din krop ikke umiddelbart bruge omdannes til triglycerider og lagres til senere brug. Overskydende serum triglycerider er knyttet til hjertesygdomme hos nogle mennesker. AHA definerer en normal triglycerid-niveau, som er mindre end 150 mg/dL og et meget højt niveau som 500 mg/dL eller mere. At tabe sig, for at begrænse alkohol, motion og spise en hjerte-sund kost kan sænke triglycerider. Hvis livsstilsændringer ikke arbejder for at opnå normal serum kolesterol, din læge kan ordinere kolesterol-sænkende medicin.

Om Forfatteren

Jan Sheehan er en prisbelønnet medicinsk og ernæring forfatter, der trådte journalistik i 1992. Hun er en tidligere redaktør for "Forældre" magasin. Hun har også skrevet ernæring artikler til "Selvstændig", og "Fitness," "Ladies' Home Journal",", "Sundhed" og andre blade. Sheehan har en Bachelor i journalistik fra Purdue University.

ADVERT

Mest populære