Sund Kost >> Kost

Hvad Er et Normalt BMI for Børn?

Skrevet af Erin Coleman, R. D., L. D., Opdateret i December 27, 2018

Børn, der opretholder en normal, sund body mass index, eller BMI, har en nedsat risiko for fedme og relaterede sundhedsproblemer. Børns BMI er bestemt ved hjælp af deres højde, vægt, alder og køn. Selv om BMIs er beregnet på samme måde som for voksne, resultater for børn, der er fortolket meget forskelligt. Hvor normale BMIs for voksne ligger mellem 18,5 til 24,9--i henhold til den Nationale Hjerte, Lunge og Blod Institute--børn kan have et BMI uden for dette interval, og stadig være sund, afhængigt af, hvad percentil deres BMI falder ind under. De fleste børnelæger regelmæssigt overvåge et barns BMI for at være sikker på, at han holder sig inden for et sundt område.

Sund BMIs

Ifølge Centers for Disease Control og Forebyggelse, eller CDC, børn med BMIs mellem 5 og 85 fraktilerne falder inden for et normalt og sundt sortiment. Men, hvis du er barnets BMI er på 85 percentilen eller over—baseret på hans køn og alder—han betragtes som overvægtige eller fede, ifølge CDC. Børn med BMIs at falde under 5 percentil er klassificeret som undervægtige, og bør ses af en børnelæge til at bestemme årsag og behandling.

Beregning af BMI

BMIs er beregnet på samme måde for børn, som de er for voksne. Første, skal du gange dit barns vægt i kilo med 703; derefter dividere med sin højde i inches, og dele, der er beregnet værdi af hans højde i inches igen. CDC ' s BMI-percentilen-beregner for børn og teenagere vil beregne dit barns BMI--og tilsvarende percentil--ved hjælp af hans fødselsdag, køn, højde og vægt, og lade dig vide, hvis hans BMI falder inden for et sundt sortiment.

Undtagelser

BMIs er ikke altid den bedste indikator for fedme hos børn. Da et barns BMI bestemmes ved hjælp af hans højde og vægt, muskuløs og atletisk børn med tungere organ vægte, der kan falde i 'overvægt' kategori. Selv om en atletisk, muskuløs kan barnet vejer mere end hans stillesiddende jævnaldrende, han sandsynligvis har en lavere fedtprocent. Tal med din børnelæge til at bestemme dit barns individualiseret fedme og sygdom risici, uanset om det er hans BMI.

At nå en Sund Vægt

Overvægtige børn har en øget risiko for at blive overvægtige voksne. Se en sundhedsplejerske, der har specialiseret sig i overvægt i barndommen kan hjælpe overvægtige børn bevæge sig i retning af en sundere kropsvægt. Hos børn yngre end 7 år, en strategi med vægt vedligeholdelse—i stedet for vægttab-kan bruges, ifølge Mayo Clinic. Som dit barn stiger i højden, men ikke i vægt, bør han starte med at nå frem til en sundere BMI. Opmuntre dit barn til at begrænse eller, endnu bedre, undgå frugtjuice, sodavand, slik, sukker og raffinerede korn, såsom hvidt brød. Til at hjælpe med at opnå eller vedligeholde en sund kropsvægt, det AMERIKANSKE Department of Health og Human Services anbefaler, at børn og teenagere få mindst 60 minutters fysisk aktivitet hver dag.

Om Forfatteren

Erin Coleman er registreret og har licens diætist. Hun har også en Bachelor of Science i ernæring og har omfattende erfaring med at arbejde som en helse-forfatter og sundhed pædagog. Hendes artikler er udgivet på forskellige sundhed, ernæring og fitness hjemmesider.

ADVERT

Mest populære