Sund Kost >> Kost

Hvad Er den Normale Mængde af Kalium en Voksen Behov?

Kalium er et mineral, der findes i dit blod og andre kropsvæsker og i dine celler. Det kaldes en elektrolyt, fordi det bærer en elektrisk ladning -- i dette tilfælde, at en positiv ladning. En sund, afbalanceret kost generelt giver en passende kalium, selv om kosttilskud er tilgængelige for visse situationer. Tager i tilstrækkelig kalium er meget vigtigt for sundhed og normal funktion af din krop.

Kalium

De fleste af kalium i kroppen findes inde i dine celler, hvor det bidrager til at opretholde en korrekt væskebalance og understøtter mange biokemiske reaktioner. Kalium rejser i dit blod, hjælper det nå ud til alle dine væv og give dine celler med nødvendige forsyninger af mineraler. Din krop vedligeholder mængden af kalium i dit blod i et snævert interval; et niveau, der er for høj eller for lav, kan der opstå alvorlige problemer, der potentielt interfererende med at slå på dit hjerte, eller funktionen af dine nerver og muskler. Din fordøjelseskanalen giver din krop med kalium, når den fordøjer kalium-holdige fødevarer, og dine nyrer slippe af med overskydende kalium i din urin.

Anbefalet Mængde

Den Anbefalede Kosten Beløb, eller RDA, for kalium varierer noget med alder. Generelt, skal voksne 4,700 mg dagligt, selv om de ammende kvinder har brug for om 5,100 milligram. Spædbørn og børn generelt mindre behov for kalium. For eksempel, børn under 4 år gamle, har brug for omkring 3.000 mg dagligt, mens der ved 13-årig, de har brug for 4.500 mg. En kalium-mangel kan medføre en lidelse kaldet hypokaliæmi, som kan give muskelsvaghed, kramper og unormale hjerterytmer i alvorlige tilfælde. Tager i alt for meget kalium kaldes hyperkaliæmi, som opstår, når dit indtag overskrider muligheden for dine nyrer for at fjerne overskydende fra dit blod. Ifølge Linus Pauling Institute, men ingen øvre sikre grænse for indtagelse af kalium er blevet etableret.

Fødevarer Kilder

Mange frugter og grøntsager er gode kilder til kalium. For eksempel, en mellemstor kartoffel indeholder 926 mg,1/2 kop kogt spinat giver 420 mg, en mellemlang artiskok indeholder 343 mg og 1/2 kop af lima bønner giver 485 mg. Tørrede frugter er usædvanligt højt kalium. En kop tørrede abrikoser indeholder over 2.000 milligram af kalium, og en kop rosiner indeholder over 1300 mg. Blandt frisk frugt, bananer, der er ganske rig på kalium, med 422 milligram i en medium frugt, som er appelsiner og appelsinjuice, med 237 milligram i en medium orange og 372 mg i 6 ounce af saft. Kød, fjerkræ og fisk er også godt kalium kilder, med 368 milligram per 3 ounce servering af kogt hakket oksekød og 484 milligram i en lignende mængde af kogt tun.

Kosttilskud

Kalium er generelt indeholdt i multi-vitamin og mineral kosttilskud; i de Forenede Stater, det er begrænset til 99 milligram af kalium per dosis, ifølge Linus Pauling Institute. Selv om kosttilskud, der kun indeholder kalium er også tilgængelige, og disse er generelt kun anbefales for dem med en lidelse, der griber ind med kalium absorption, eller som ikke spiser nok mad, der indeholder kalium. Du må ikke tage kaliumtilskud uden at diskutere dem i detaljer med din læge for at afgøre, om de er hensigtsmæssige for dig.

Om Forfatteren

Else Marie begyndte at skrive professionelt i 1981. Hendes arbejde har optrådt i sundhed, medicinske og videnskabelige publikationer, såsom Endokrinologi og Journal of Cell Biology. Hun har også offentliggjort i hobbyist tilbud som Den Hobstarand Den Bagpiper. Marie er certificeret master gartner og har en Ph. D. i anatomi fra Temple University School of Medicine.

Foto Credits

ADVERT

Mest populære