Sund Kost >> Kost

Ikke-Kød Fødevarer Med Vitamin B12

Skrevet af Laura Michele Oliver; Opdateret 14 December 2018

B12-Vitamin findes naturligt i animalske produkter og befæstet i ikke-kød kilder. Raske voksne har brug for mindst 2.4 mikrogram B12-vitamin hver dag. For vegetarer og veganere, indtager tilstrækkelige mængder af ikke-kød kilder, der er beriget med B12 er vigtigt for sundheden. Uden tilstrækkelige mængder, din krop kan fungere ordentligt.

Funktioner

Når optages i dit blod, vitamin B12 fremmer sundheden ved at spille forskellige roller i kroppen. Det er involveret i over 100 reaktioner. Din krop kræver, B12 til at skabe røde blodlegemer, opretholde korrekt hjernefunktion og støtte gen syntese. Derudover, B12 hjælper metabolisere fedt og protein i din mad.

Vegetariske Kilder

Vegetarer ikke spiser animalsk kød, men nogle spiser animalske produkter. Lacto-ovo vegetarer indtager mejeriprodukter og æg, som giver B12 i kosten. Sufficient non-kød kilder omfatter befæstede er klar til at spise korn, mælk, yoghurt, Schweizisk ost og æg. Læs ernæring etiketter eller spørg din købmand for at hjælpe dig med at finde de produkter med de største mængder af B12.

Vegansk Kilder

Veganere har mere kosten restriktioner end vegetarer. I tillæg til ikke spiser kød, veganere ikke spiser alle animalske produkter. Således får tilstrækkelige mængder af B12 kan være yderst vanskeligt for veganere. Gavnlige bakterier i dit tarmsystem syntetiserer vitamin B12, men det er ikke let absorberes. På samme måde mener nogle, at det at spise gærede fødevarer giver tilstrækkelige mængder af B12, men videnskaben har vist sig ikke at være dette. Men nogle veganske korn indeholder 100% af den daglige værdi for vitamin B12. Også, visse ernæringsmæssige gær give vitamin B12. Veganere bør overveje at tage B12-vitamin, kosttilskud eller at få B12 skud. Drøfte med din læge, den mulighed, der virker for dig.

Mangel

Personer med vitamin-B12-mangel opleve ændringer i hjernens funktion. Almindelige symptomer er træthed, svaghed, dårlig hukommelse, depression, forvirring, problemer med balance og tab af appetit. Fælles behandlinger omfatter B12 skud og orale tilskud. Konsultere din sundhedspleje udbyder, hvis du er bekymret med din B12 niveauer.

Om Forfatteren

Laura Michele Oliver fik sin bachelor i ernæring fra Auburn University. Hun fungerede som en diætetiske praktikant på Rush University Medical Center i Chicago, hvor hun også er uddannet med en Master i klinisk ernæring. Nu arbejder hun som en registreret diaetetiker i Brooklyn, N.Y.

ADVERT

Mest populære