Sund Kost >> Sunde Måltider

Ikke-Fisk Kilder af DHA OG EPA

Omega-3 fedtsyrer er afgørende for at fremme den generelle sundhed og reducere risiko for sygdom faktorer. Eicosapentaensyre og docosahexaensyre, eller EPA og DHA, der er inkluderet i denne gruppe. Disse fedtstoffer er afgørende, fordi de ikke kan foretages af kroppen og skal findes i fødevarer. Mens fisk, som laks og makrel, er den mest udbredte kilder, der forbruges af disse fedtsyrer, der er alternative DHA og EPA kilder.

Krop Fordele

DHA og EPA er blevet rost for deres assisterende rolle i en sund udvikling af hjernen, forbedret hjerte sundhed, lavere triglycerid niveauer, nedsat blodtryk og anti-inflammatoriske egenskaber i reumatoid arthritis. Specifikt, DHA, der er nødvendige for vækst og funktionelle udvikling af hjernen hos spædbørn. Det er også nødvendigt for vedligeholdelse af normale hjernefunktion hos voksne. Derudover, EPA er forbundet med nedsat risiko for hjerte-kar-sygdom.

Fiskeri efter Alternativer

Hvis du ikke spiser fisk, kan du få DHA og EPA findes i fødevarer såsom tang, lam, oksekød, æg, vildt kød og fjerkræ. Alfa-linolsyre fedtsyrer-findes i olier såsom raps, soja og hørfrø -- kan også omdannes til DHA og EPA i kroppen. Fedtsyrer niveauer af disse kilder er væsentligt lavere end de niveauer, der er i fisk og skaldyr, og du kan have brug for yderligere tilskud. En fiskeolie supplement kan give mangler DHA og EPA.

Sikre Nok

Den anbefalede mængde af omega-3 fedtsyrer er 1,6 gram dagligt for mænd og 1,1 gram dagligt for kvinder. Fisk olie kapsler er en fælles supplement, når kosten ikke er opfyldt, men de må ikke være så kraftig som den naturlige kilder. Disse olier har vist sig effektiv i forebyggelse og behandling af høje triglyceridniveauer. Derudover, fiskeolie har en vis indflydelse på at opretholde et sundt hjerte og endda mindske risikoen for tidlig død hos dem, der allerede har en hjertesygdom.

Undgå At Gå Overbord

American Heart Association anbefaler, at 1 gram dagligt af EPA og DHA for den samlede hjerte sundhed, og 2 til 4 gram EPA og DHA dagligt til behandling af forhøjet triglycerid-niveauer-altid under en læges behandling. Indtag, der er større end 3 gram dagligt har negative helbredsmæssige konsekvenser. Nogle, der indtager høje niveauer af DHA og EPA er på et højere risiko for overdreven blødning og bør derfor bør konsultere en læge.

Om Forfatteren

Stephanie Margolis er en registreret diætist med speciale i vægttab, barn/familie ernæring og madplaner. Som en sundheds-pædagog og læseplan specialist for et stort sundheds-system, hun fører tilsyn med ernæring og fitness-oprettelse af indhold til både web og offentliggørelse. Hertil kommer, at hun giver indhold og ekspert rådgivning til virksomheder og enkeltpersoner.

Foto Credits

  • Stockbyte/Stockbyte/Getty Images
ADVERT

Mest populære