Sund Kost >> Sunde Måltider

No-Carb Alternativer til Kartofler

Skrevet af Tom Stern ; Opdateret November 27, 2018

En kartoffel indeholder naturlige kulhydrater, fibre, kalium og mange vitaminer og mineraler. Hvis du begrænser din kulhydrat indtagelse, men et medium, bagt kartoffel kunne sætte dig ind i en kulhydrat overbelastning, da det indeholder 36 gram af makronæringsstoffer. Ved overvågning af din del størrelse, kan du stadig nyde kartofler og ophold inden for din samlede kulhydrat mål. Mens der er ingen sandsynlighed for erstatninger, der indeholder nul gram kulhydrater, flere grøntsager kan bruges i stedet for eller blandet med kartofler for at mindske din alt kulhydrat indtag.

Kogt Blomkål

Denne grøntsag har stort set ingen kulhydrater-en 1/2-cup servering giver mindre end 3 gram. Kogning eller dampning blomkål gør det nemt at mos eller puré. Fordi det er en hvid farve, det ser det samme som en kartoffel, så kan det nemt erstattes med en kartoffel eller blandet med kartoffelmos til lavere kulhydrat belastning. Ernæringsmæssigt, blomkål er lav i fedt og natrium, giver en lille mængde af fiber, leverer små mængder af vitaminer og mineraler og har kun 14 kalorier for 1/2 kop kogte stykker.

Crunchy Jicama

Jicama er medlem af kartoffel familie og har en lignende struktur til en kartofler med et hvidt, sprødt kød. Ernæringsmæssigt set, er denne grøntsag er lav på kulhydrater i forhold til en kartoffel. En halv kop rå jicama indeholder 25 kalorier med mindre end 6 gram af det samlede indhold af kulhydrater. Det er også rig på fibre, med 3 gram per portion, og C-vitamin, med 20 procent af den anbefalede daglige indtag for en 2,000 kalorie diæt. Jicama kan spises rå og smidt i salater, bagt i chips eller sauteret i terninger.

Mosede Majroe

I stedet for en kartoffel, prøv en anden rodfrugt til lavere total kulhydrat indtag. En 1/2-cup servering af kogte roer giver 17 kalorier, mindre end 4 gram kulhydrater, og 1,6 gram af den samlede fiber. Du kan erstatte roer kartofler i supper, gryderetter og virkelig nogen måde, som du ville bruge en kartoffel. Denne vegetabilske mashes let og også holder sin form, når det er brændt.

Lav-Cal Kålroe

Disse lidt søde rodfrugter erstatning godt til kartofler i madlavning. Rutabagas kan bruges i supper eller gryderetter; bagt, kogt, dampet eller mosede; og selv spist rå. De er ikke hvid som en kartoffel, men svagt gult, når rå og tænde lys orange, når den er kogt. Rutabagas har en lavere samlede indhold af kulhydrater end en kartoffel, med kun 6 gram i en 1/2-cup servering, hvilket gør dem til et godt valg for lavere indhold af kulhydrat, du spiser.

Om Forfatteren

Lindsay Stern er en registreret diætist og licens ernæringsekspert, der har arbejdet i fællesskab og klinisk ernæring siden 2006. I øjeblikket er hun specialiseret sig i wellness og forebyggelse og har været en certificeret Sundheds-og Wellness Coach siden 2012. Stern har Master of Public Health nutrition fra University of Minnesota.

ADVERT

Mest populære