Sund Kost >> Sunde Måltider

Ingen-Added-Salt Kost Retningslinjer

Skrevet af Lindsay Boyers; Opdateret November 21, 2018

Din krop har kun brug for mellem 200 og 300 mg natrium hver dag for at holde sig sund. Men mange Amerikanere' kost indeholder langt mere end det. Overdrive det på salt kan føre til forhøjet blodtryk, der i sidste ende kan udvikle sig til hjertesygdomme og nyreproblemer. Hvis du har eksisterende sundhedsmæssige betingelser, såsom højt blodtryk, eller kongestiv hjerteinsufficiens, din læge kan anbefale en ikke-added-salt, eller NAS, kost, som begrænser natrium indtag til 3.000 til 4.000 mg per dag.

Ned til Basics

En NAS kan er stadig en afbalanceret kost. Det omfatter korn, frugt, mejeriprodukter, kød og grøntsager, men de valg, du foretager, skal være lavere-natrium valg. NAS kost giver alle mælk, yoghurt alle, alle frugterne, og alle brød uden saltet toppe. Grøntsager skal være friske eller frosne og ikke på dåse eller syltede. Æg, uforarbejdede ost og frisk eller frosset oksekød, svinekød, fjerkræ, fisk eller skaldyr er tilladt, men pølse, bacon, hotdogs, røget kød, saltet kød, pålæg og smelteost, som Amerikansk ost, er ikke.

Grøften Pakke

Cirka 75 procent af det salt du spiser, kommer fra færdigpakkede færdigretter. Producenter kan tilføje så meget salt, at disse fødevarer, fordi det forbedrer smag og øger holdbarheden. Til at styre væk fra emballerede fødevarer ved at tilberede sund hjemmelavet mad af friske, hele fødevarer. Brug masser af grøntsager, der er naturligt lavt natrium og lean former for protein, som kylling bryst og fisk. Hvis du finder dig selv at nå frem til en bekvemmelighed fødevarer, tjek etiketten, og sørg for, at natrium-indholdet er lavt. Lav-natrium fødevarer indeholder 140 mg natrium eller mindre per portion.

Mister Shaker

Salt kan forbedre smagen af fødevarer, men der er flere andre muligheder for at gøre din mad smager godt. Ifølge de Cleveland Clinic, kan du sagtens udelade salt fra enhver opskrift, bortset fra dem, der indeholder gær. I stedet for salt, sæson fødevarer med natrium-fri krydderier som peber, spidskommen, løg pulver, hvidløg pulver, karry og paprika. Nå for friske eller tørrede krydderurter som oregano, persille, koriander og basilikum.

Snack Klogere

Mellemmåltider er en anbefalet del af en afbalanceret kost, men du er nødt til at gøre smart valg, især når du er på en NAS kost. Snack på frugt, skåret op, grøntsager, nødder og frø, der er rå og usaltet. Pop nogle friske popcorn og tilføje nogle hvidløg pulver, men grøft mikrobølge-popcorn. Undgå chips og kiks.

Om Forfatteren

Lindsay Boyers har en Bachelor of Science i ernæring fra Framingham State College og et certifikat i holistisk ernæring fra American College of Healthcare Sciences. Hun er også en licens æstetiker med avanceret undervisning i hudpleje og makeup. Hun har planer om at fortsætte med sin uddannelse, færdiggøre en master-uddannelsen i ernæring og, i sidste ende, blive en registreret diætist.

ADVERT

Mest populære