Sund Kost >> Ernæring

Indholdet af nitrat i Fødevarer

Nitrat forekommer naturligt i nogle fødevarer, der er føjet til andre, for at forhindre dem fra at gå harsk eller voksende farlige bakterier. Mens forarbejdet kød er almindeligt anset No. 1 kilde af nitrat i den Amerikanske kost, grøntsager faktisk indeholder meget højere niveauer af nitrat. Der er ingen fast konsensus om de sundhedsmæssige konsekvenser af nitrat i kosten.

Nitrat Baggrund

Nitrat, der er en forkortelse for natriumnitrat, er en form for salt, der har været anvendt i tusinder af år som en kød konserveringsmiddel, ifølge University of Wisconsin Kød i Laboratoriet. Da nitrat er i stand til at hæmme væksten af farlige bakterier, der er klassificeret af det AMERIKANSKE Department of Agriculture som et konserveringsmiddel, der sikkert kan forbedre kødkvaliteten. Nitrat forekommer i naturlige kilder, såsom grøntsager, som er der, hvor de er nogle gange udvindes til brug i kødprodukter. Der er dog ingen forskel mellem den naturlige nitrater, der er ekstraheret fra grøntsager og renset nitrater, der også anvendes i kødprodukter.

Nitrat Kilder

Ifølge Jeff J. Sindelar, Ph. D., udvidelse kød specialist ved University of Wisconsin Kød Laboratorium, omkring 80 procent af nitrater, du spiser, kommer fra vegetabilske kilder. Saltede kødprodukter, på den anden side, kun 5 procent af den samlede nitrat forbrug. Fordi nitrat i jorden tages op af planterne, efterhånden som de vokser, bladgrøntsager er særligt højt i nitrat. Sindelar bemærker, at det meste vand er en anden kilde til nitrat, hvis koncentration er også højere end for forarbejdet kød.

Nitrat Beløb

På NutritionFacts.org Michael Greger, M. D., rapporter om top 10 grøntsager, med de højeste koncentrationer af nitrat. Per 100 gram, roer indeholder 110 mg nitrat; Swiss chard, 151; oak leaf salat, 155; sukkerroer grønne, 177, basilikum, 183; forår greens, 188; smør pluksalat, 200; koriander, 247; rabarber, 281; og arugula, 480. Ifølge Sindelar ved University of Wisconsin Kød Laboratorium, niveauet af nitrat i tørret kød på købstidspunktet er mellem .00002 procent og .004 procent. Derfor, 100 gram af saltet kød, vil den indeholde et sted mellem 20 og 400 mg.

Sikkerhed

Ifølge Martha Grogan, M. D., en kardiolog for Mayo Clinic, natrium nitrat tilsættes saltet kød kan skade dit hjerte og øge din chance for hjertesygdomme og diabetes. Men Greger hævder, at den naturlige nitrat i grøntsager kan beskytte mod hjerte sygdom, og Sindelar rapporter om, at USDA og den AMERIKANSKE Food and Drug Administration har vurderet, nitrater, der stammer sikkert til brug i fødevarer. I den sidste ende, nitrater findes i mange fødevarer og er blevet undersøgt for deres sikkerhed. Men, det er bedst at begrænse dit forbrug af forarbejdet kød på grund af mættet fedt og natrium, som det indeholder.

Om Forfatteren

Ler McNight er i øjeblikket en ernærings-forfatter med Demand Media Studios.

Foto Credits

  • Ablestock.com/AbleStock.com/Getty Images
ADVERT

Mest populære