Sund Kost >> Kost

Niacin & Zink

Niacin og zink er to essentielle mikronæringsstoffer, hvis krav kan nemt opfyldes ved at indtage en varieret kost. Zink er vigtigt for dit immunforsvar, nervesystem og reproduktive systemer til at fungere ordentligt, mens niacin er afgørende for din mave og nervesystem samt din hud. Forbruger disse mikronæringsstoffer kan også yde beskyttelse mod visse betingelser, herunder hjertesygdomme og forkølelse.

Om Niacin

Niacin, også kendt som B-3, er et vitamin, der giver din krop til at omdanne fødevarer, især kulhydrater, til brændstof. Dette vigtige vitamin er også nødvendigt for, at dit nervesystem og fordøjelse systemer til at fungere ordentligt, og hjælper dig med at opretholde en sund hud. Ved høje doser, niacin kan også bidrage til at reducere LDL-kolesterol, også kendt som dårlig kolesterol, og kan potentielt reducere risikoen for hjerte-sygdom og Alzheimers sygdom. Men et højt indtag af niacin kan være skadelige for din lever og forårsage farlige bivirkninger, herunder hud rødmen, mave-tarm problemer og svimmelhed. Tal med din læge, før at øge dit indtag af niacin.

Mad Kilder til Niacin

Den anbefalede daglige dosis af niacin er 16 mg dagligt for mænd og 14 mg dagligt for kvinder. Hvis du spiser en afbalanceret kost, bør du have noget problem at forbruge tilstrækkelige mængder af niacin. Dette vitamin findes i animalske produkter, herunder kylling, kalkun, oksekød og laks, samt nogle bønner og nødder, såsom jordnødder, linser og limabønner. Hertil kommer, at mange korn produkter som brød og korn er befæstet med niacin.

Om Zink

Dette vigtige mineral har flere roller i kroppen og er nødvendige til udvikling og daglig drift. Det spiller en rolle i celledeling, immunforsvar og sårheling. Zink er nødvendigt for din følelse af smag og lugt til at fungere ordentligt. Bortset fra at bistå i din krops daglige funktioner, zink kan gavne dig, når du er syg. En September 2004 undersøgelse offentliggjort i "Journal of American Farmaceuter Association", der fandt, at når zink blev administreret ved begyndelsen af en kold, enkeltpersoner oplevet mindre alvorlige symptomer og kortere varighed af sygdom.

Mad Kilder til Zink

Den anbefalede daglige tilførsel af zink er 11 mg for mænd og 8 mg for kvinder. Dette mineral er let at finde i den Amerikanske kost, især i kød, fisk, skaldyr og fjerkræ, såsom østers, oksekød, krabbe og mørkt kød-kylling. Da zink er højest i animalske produkter, vegetarer kan være i risiko for zinkmangel. Men zink er også udbredt i visse bønner og nødder herunder cashewnødder, kikærter og mandler.

Om Forfatteren

Lauren Elizabeth er et sundheds-og fitness professionel, der er baseret i upstate New York. Hun fik sin master-grad i ernæring kommunikation. Elizabeth har skrevet for non-profit organisationer og universiteter, med fokus på ernæring, fysisk helbred og mental sundhed.

Foto Credits

  • Jupiterimages/liquidlibrary/Getty Images
ADVERT

Mest populære