Sund Kost >> Sunde Måltider

Negativer af proteinpulver

Skrevet af Jessica Bruso; Opdateret 14 December 2018

Atleter, fitness frequenters og endda high school studerende nogle gange bruge proteinpulver for at øge deres protein indtag. Disse kosttilskud er normalt ikke nødvendige, dog undtagen måske hvis du er en professionel bodybuilder. At bruge protein pulver leveres sammen med en vis grad af risiko, og du kan nemt få det protein du har brug for uden at det gennem en sund kost.

Overskydende Protein Risici

Aktive voksne, der ikke har brug for mere end 0,6 gram protein per kilo kropsvægt, og dem, der forsøger at bulk op deres muskler behøver ikke mere end 0,9 gram per pund, ifølge sports ernæringsekspert Nancy Clark. Få for meget protein i din kost kan gøre dig mere tilbøjelige til at blive dehydreret, fordi din krop har brug for ekstra vand til at bruge protein, og derefter fjerne affald produkter skabt. Indtagelse af for meget protein kan også medføre, at du mister mere calcium fra knoglerne, hvilket potentielt kan øge din risiko for knogleskørhed. Din krop kan ikke gemme overskydende protein, så ekstra protein kan være lagret som fedt.

Potentiel Forurening

Spiser en masse protein pulver regelmæssigt kunne sætte dig på en øget risiko for sundhedsmæssige problemer på grund af potentiel forurening med tungmetaller cadmium, bly, kviksølv og arsen, ifølge forskning offentliggjort i juli 2010 i "Consumer Reports." Denne undersøgelse fandt, at mange prøver af protein pulver, der er indeholdt tungmetaller i mindst små mængder, med et par potentielt sætte dig over den anbefalede daglige begrænsninger, hvis du har fulgt producentens anbefalinger af at spise tre portioner per dag. Disse metaller blive i din krop i lang tid, at bygge op i din lever og potentielt forårsage kroniske helbredsproblemer.

Mulige Bivirkninger

Mens de fleste voksne kan indtage protein pulver i de mængder, der anbefales af fabrikanten, uden at man oplever bivirkninger, kan disse forekommer i nogle mennesker. For eksempel, både whey og kasein pulver kan forårsage allergiske reaktioner hos mennesker, der er allergiske over for mejeriprodukter, soja protein pulver kan forårsage uønskede reaktioner hos mennesker, der er allergiske overfor soja. Whey proteinpulver kan forårsage hovedpine, maveproblemer, tørst, oppustethed, forstoppelse og hævelse, noter MayoClinic.com. Det kan også øge diabetes risiko, sænke dit blodsukker, øger risikoen for blødning, forårsage unormale hjerterytmer og skader i nyrer eller lever.

Dyrt Protein Kilde

Protein pulver er også en af de dyrere måder at få din protein. En historie på CBS News hjemmeside noterer sig, at tre røræg kun koste omkring 46 cent og give 20 gram protein; tre glas mælk giver 23 gram protein for bare 60 cents; og halvdelen af kyllingebryst vil give dig 27 gram protein for omkring 62 cent, som af 2010.

Om Forfatteren

Baseret i Massachusetts, Jessica Bruso har skrevet, siden 2008. Hun har en master of science grad i fødevarepolitik, og der anvendes ernærings-og en bachelor of arts-grad i internationale forbindelser, både fra Tufts University.

ADVERT

Mest populære